Notícies
Foto: ACN
17 de maig del 2021
Acord entre ERC i Junts per formar el nou Govern
Aragonès i Sànchez prometen un Govern "cohesionat", amb "una aposta pel diàleg" i una "confrontació cívica" amb l'Estat
No hi haurà repetició electoral malgrat que era una possibilitat que amenaçava el país a mesura que avançaven els dies i no es visualitzava cap acord. Ara sí, però, finalment, hi ha un acord per formar el que ha de ser el nou Govern de la Generalitat. Així ho han comunicat les formacions que l’integraran en un comunicat emès a primera hora del matí d’aquest dilluns i així ho han escenificat els seus caps visibles al migdia: el secretari general de Junts, Jordi Sànchez i el vicepresident en funcions del Govern i candidat d’ERC a la presidència, Pere Aragonès.

Ambdós han promès un Govern "cohesionat" en una roda de premsa oferta aquest dilluns al migdia als Jardins del Palau Robert (Barcelona) per anunciar l’acord per investir l'actual vicepresident amb funcions de president.

Els líders d'ERC i Junts també han deixat clara l'"aposta pel diàleg" i el manteniment de la "confrontació cívica" amb l'Estat.

Així mateix, Aragonès ha afirmat que es manté l'acord amb la CUP, i Sànchez ha apuntat que està "convençut" que no serà motiu de "col·lisió".

El líder d’ERC ha assegurat que els darrers dies de negociacions han permès superar les diferències i ha promès un govern fort i cohesionat.

El secretari general de Junts, Jordi Sánchez, ha afegit que governaran per tothom, però tenint en compte el mandat independentista. Ha afirmat que no decebran el 52% dels electors que van votar en clau sobiranista.

Tot i que encara es desconeixen quines seran les noves cares del futur Govern, sí que s’ha explicat que aquest serà paritari i que inclourà 14 conselleries, una més que fins ara. Aquestes es repartiran a parts iguals entre ERC, que en tindrà 7, i Junts, amb unes altres 7.

La formació republicana ostentarà els departaments de Presidència, Feminismes i Igualtat, Interior (fins ara de Junts), Educació, Cultura, Empresa i Treball i la nova conselleria d’Acció Climàtica, Agricultura i Alimentació.

Per la seva banda, les conselleries de Junts seran les d’Economia i Hisenda, Salut (que canvia de mans), Polítiques Digitals, Infraestructures i Agenda Urbana, Acció exterior i Transparència, Recerca i Universitats, Justícia i Drets Socials.

La previsió és que el ple d'investidura tingui lloc entre dijous i divendres, i que Aragonès sigui investit en primera volta.
Pere Aragonès, candidat d'ERC a la investidura
Jordi Sànchez, secretari general de Junts
Social
Et recomanem
Diada de Sant Jordi: fira i activitats
23 d'abril de 10h a 20h a l'avinguda Marquès de Tamarit
Programa de St. Jordi complet a: www.altafulla.cat
Aula universitària: prevenció del càncer a través de la dieta
30 d'abril a les 18h a l'esplai de la gent gran
Inscripcions: activitatsgentgran@altafulla.cat i 689 72 49 07
15a Cursa 1 de maig
1 de maig a partir de les 9:45h des de la Via Augusta
Organitza: Atletes d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla