Notícies
Foto: Zyance - commons.wikimedia.org
20 de novembre del 2023
Ajuntaments del Camp de Tarragona reforcen la vigilància per evitar robatoris d'olives
La campanya de collita està marcada per l’increment del preu de l’oli d’oliva dels darrers mesos, i per això han despertat l’interès dels lladres
Ajuntaments del Camp de Tarragona reforcen la vigilància per evitar robatoris d'olives. Els consistoris han ampliat l'horari dels guardes rurals, que es coordinen amb els cossos policials i els pagesos durant aquestes setmanes.

La campanya de collita està marcada també per l’increment del preu de l’oli d’oliva dels darrers mesos i per això, les olives s’han convertit en un fruit preuat, que ha despertat l’interès dels lladres. Per als pagesos la situació és delicada. Primer perquè els roben la collita, que és la feina de tot l'any. Però després perquè quan troben un lladre poden patir agressions.

El coordinador territorial d’Unió de Pagesos al Camp de Tarragona, Pere Guinovart, tem enfrontaments entre lladres i pagesos, però valora positivament la coordinació entre policies.

Des de fa cinc anys que ja hi ha coordinació entre consistoris, policies i pagesos, i durant aquest temps el sistema s'ha perfeccionat. Les zones més afectades actualment són Montbrió i Mont-roig del Camp, i amb una mica menys d'incidència municipis del Tarragonès com Constantí, Vila-seca o Vilallonga del Camp.
Pere Guinovart, coordinador d'UP al Camp de Tarragona
Social
Et recomanem
Concert del cicle Altafujazz amb Luiz Meira & friends
2 de març a les 20:30h a La Violeta
Venda d'entrades a: www.altafujazz.cat
Art al carrer: mercat d'art d'Altafulla
3 de març de 10h a 15h a l'Era del Senyor
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla
Pleamar Vintage Market
30 i 31 de març al parc de Voramar
Programa sencer a: www.pleamarmarket.com
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla