Notícies
Foto: AEH Baix Gaià
14 de febrer del 2023
Altafulla celebra les Jornades Gastronòmiques Calçots al Baix Gaià, del 24 de febrer al 26 de març
La iniciativa vol ser un reclam per potenciar els caps de setmana fora de temporada i que els potencials clients descobreixin nous establiments
Una vintena de restaurants de tot el Baix Gaià participaran en les primeres Jornades Calçots que se celebren a la subcomarca de manera coordinada entre els diferents municipis que la conformen. La iniciativa neix de l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria (AEH) del Baix Gaià integrada dins la Federació d'AEH de Tarragona.

Altafulla és un d'aquests municipis on, des del 24 de febrer fins al 26 de març hi haurà diferents establiments que oferiran menús i degustacions especials amb el calçot com a protagonista. De moment s'hi ha unit els restaurants La Toque i Cal Vitali, tot i que no es descarta que hi hagi un tercer establiment altafullenc que també s'afegeixi a les jornades.

La iniciativa pretén dinamitzar el sector en una època en què hi ha una baixada notable en el volum de negoci i en què el reclam d'un element gastronòmic tan nostrat com és el calçot, pot contribuir a incrementar el nombre de comensals potencials, més enllà de les tradicionals calçotades.

El regidor de Turisme i Comerç d'Altafulla, Jaume Sánchez, destaca que la iniciativa pot ser "interessant" per a aquests establiments.

20230214_SANCHEZ_Calçots

Les jornades compten amb el patrocini de Caves Oriol Rossell i hi prenen part establiments de Torredembarra, Creixell, La Riera de Gaià, La Móra, El Catllar i Salomó, a més d'Altafulla. Representen, a parer dels seus impulsors, una oportunitat per donar a conèixer diferents restaurants i propostes "atrevides" com una crema, unes croquetes o un milfulls de calçot.

Els restaurants participants són: Restaurant Gavina, Restaurant Àngel Miguel, Hotel de la Nova Tenalla, Restaurant El Marítim, Pizzeria Al Capone, Restaurant El Capitan, Restaurant Oxid, Sirga Restaurant, Cal Silver, 4 Latas, La Terraza, La Xeriueta, La Masia Cal Vitali, Mulsum, La Taberna Etsy, Mas de Teret, Restaurant El Jardí, Restaurant La Toque, Restaurant Voramar Cal Vitali i 4 Latas Torredembarra.
Jaume Sánchez, regidor de Turisme i Comerç d'Altafulla
Social
Et recomanem
Taller de Pessebres
Dissabte 2 desembre de 17.30h a 20h
Centre d'Entitats. Més info: pessebristesaltafulla@gmail.com
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla