Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
29 d'abril del 2024
Altafulla clou la I Jornada de Teatre Social amb una posada en escena reivindicativa
Joves de diferents àmbits de la vila comparteixen inquietuds sobre la societat en què viuen i qüestions com el racisme o l’assetjament
Alumnes de segon i tercer d’ESO de l’Institut d’Altafulla i joves de l’SPAAI Vela (menors no acompanyats) han realitzat durant aquesta setmana passada uns tallers de teatre en el marc de la I Jornada de Teatre Social d’Altafulla, que, si es jutja per les sensacions viscudes aquest cap de setmana, pels organitzadors no podria haver estat més positiva. Dissabte els joves van poder dur a la pràctica els exercicis treballats al llarg de la setmana i posar en valor l’ús de les arts escèniques com una eina per expressar-se. Així ho ha destacat la coordinadora de la Jornada, Danina Martínez.

Sota el lema ‘Altres mirades’ els joves han experimentat amb l’expressió de les seves emocions i han posat sobre la taula algunes qüestions de les quals de vegades costa de parlar però que estan a l’ordre del dia de la vida quotidiana d’infants i adolescents i, en general, de la nostra societat com són el racisme, l’assetjament, l’homofòbia, els prejudicis,... Una estudiant de 3r de l’Institut Altafulla, la Clàudia, valorava a Altafulla Ràdio aquesta qüestió i com s’havia donat oportunitat de parlar lliurement dels temes que amoïnen els joves.

La Jornada ha estat apadrinada per La Xixa Teatre, una companyia amb experiència en l’àmbit del teatre social a l’àrea de Barcelona. La seva representant, Majo De las Nieves, explica que la jornada ha estat molt profitosa per a tots els participants.

Per la seva banda, la primera tinent d’alcaldia i regidora d’Educació, Eva Martínez, assegura que Altafulla es consolida com un espai de referència en l’àmbit del teatre social i aposta per donar continuïtat a aquest tipus d’iniciatives.

Durant la jornada també hi ha hagut espai per implicar a educadors en l’àmbit del teatre social, amb un taller específic realitzat dissabte al matí, i a la gent gran, amb una obra de teatre que s’ha pogut veure a l’escenari de la Violeta diumenge.
Eva Martínez, regidora d'educació i Danina Martínez, responsable del grup '+ a prop'
Clàudia, estudiant de 3r d'ESO de l'Institut d'Altafulla
Majo de las Nieves, representant de La Xixa Teatre
Social
Et recomanem
Concert en família amb Lali Begood
16 de juny a les 12h a La Violeta
Entrades gratuïtes a: entradas.codetickets.com
Dia de la música
21 de juny de 17h a 20h al carrer de l'Hostal
Organitza: Escola Municipal de Música d'Altafulla
XXIV Nit de Bruixes d'Altafulla
28 i 29 de juny a la plaça de l'Església i voltants
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla