Notícies
Foto: Ajuntament d'Altafulla
17 de novembre del 2023
Altafulla commemorarà el Dia Internacional contra la violència envers les dones amb diverses activitats
Es farà una exposició sobre les pioneres en política municipal, lectura del manifest i un homenatge a les víctimes de la violència de gènere
L'Ajuntament d'Altafulla commemorarà el 25 de novembre el Dia Internacional contra la violència envers les dones amb diverses activtats, la primera de les quals serà l'exposició "Pioneres del municipalismes feminista", que es podrà veure del 20 al 24 de novembre i que explica la història de les primeres electes femenines a les institucions municipals, sorgides de les eleccions municipals del 14 de gener de 1934, entre les quals hi ha la primera alcaldessa dels Països Catalans, Nativitat Yarza. Concretament de Bellprat. En parla la coalcaldessa d'Altafulla, Alba Muntadas.

Muntadas ha recordat la resta d'activitats previstes per commemorar aquesta dia, que malauradament encara és necessari marcar al calendari per la feina que hi ha per fer per eradicar definitivament aquesta violència envers les dones.

Així, el 24 de novembre, a les 18:30 hores, a la plaça del Pou, es farà la lectura del manifest i l'homenatge a les dotze dones catalanes assassinades enguany per violència de gènere. La representació la farà el grup de teatre +Aprop i amb col·laboració de l'Escola de Música. Hi haurà també un mural de missatges escrits en ulleres liles (activitat impulsada pel Consell Comarcal del Tarragonès.

Finalment, a les 19.30h, al Centre d'Entitats, es portarà a terme un taller participatiu obert a tothom, a càrrec de Francesca Ferrari Rebull amb el títol "Deconstrucció de la violència de gènere: apoderament de la dona". El taller està organitzat per l'Ateneu Cultural de Dones d'Altafulla.

Per cert, que l'exposició es podrà veure durant tota la setmana vinent, de dilluns a dijous al vestíbul de l'Escola de Música i divendres es traslladarà al vestíbul de l'ajuntament. Amb l'horari de 9 a 14 hores i de 18 a 20 hores al vestíbul de l'ajuntament.
Alba Muntadas, coalcaldessa d'Altafulla
Social
Et recomanem
Revetlla de Sant Joan
23 de juny a partir de les 21h a la zona verda del Castell
Programa complet a: www.altafulla.cat
Taller 'Educació sexual i literatura'
25 de juny a les 17h al museu etnogràfic
Inscripcions al Whatsapp: 608 589 530
XXIV Nit de Bruixes d'Altafulla
28 i 29 de juny a la plaça de l'Església i voltants
Programa complet a: www.altafulla.cat
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla