Notícies
Foto: Ajuntament d'Altafulla
08 de febrer del 2024
Altafulla dona la benvinguda al Carnaval, aquest dijous
El rei Carnestoltes arribarà a la vila acompanyat de la xaranga Pujats de To i es dirigirà a la plaça del Pou per fer un pregó
És dijous gras i això és sinònim d'inici del Carnaval. A Altafulla oficialment comença aquest vespre, a partir de les 20.15. Si bé durant tota la setmana els més petits de la vila ja s'han anticipat amb les primeres disfresses que s'han pogut veure a les escoles. O a la Biblioteca Municipal, amb el contacontes que aquest dimecres ha explicat la Pepi Miró amb el seu personatge, el Pepitu, i la disfressa màgica.

En qualsevol cas, tot Altafulla estarà avui pendent de sa majestat Carnestoltes, que prendrà el control de la vila durant uns dies. La seva arribada es produirà a les 20.15. Se l'espera al carrer de l'Hostal. Des d'aquí, acompanyat de la xaranga Pujats de To, enfilarà cap a la plaça del Pou en una rua en la qual es preveu que hi hagi també l'acompanyament de veïns i veïnes disfressats per a l'ocasió. Un cop a la seu del consistori, pronunciarà el seu pregó per deixar clar a tothom que ja ha arribat la disbauxa a la vila i que s'obren uns dies per passar-s'ho bé i gaudir de la festa.

Qui assisteixi a la lectura del pregó, a més, podrà degustar un tros de truita amb una beguda abonant 2 euros. Es repartirà als porxos de l'ajuntament.

D'aquesta manera Altafulla donarà la benvinguda al Carnaval, que tindrà el seu plat fort dissabte a la nit, si la pluja ho respecta, amb la rua que partirà des de davant del castell a les 21h per recórrer carrers del centre i finalitzar al poliesportiu amb una festa amb Más & Más Show. Amb accés lliure i gratuït.

Diumenge serà el torn de la rua matinal a Baix a Mar, la batalla de confeti, el dinar de germanor de les colles al Comunidor i la rua de la tarda.

I ja dimecres s'acomiadarà al Carnestoltes amb el tradicional enterrament de la sardina, amb comitiva fúnebre des del carrer de l'Hostal fins a les Teresa Manero.

Pel que fa a l'arribada del rei Carnestoltes, aquest dijous, Altafulla Ràdio la transmetrà en directe, a peu de carrer. I també a través d'aquesta emissora podreu seguir el pregó que pronunciï sa majestat. Tot plegat, a partir de les 20.15 al 107.4 FM i per les diferents vies per les quals podeu escoltar-nos.
Social
Et recomanem
Diada de Sant Jordi: fira i activitats
23 d'abril de 10h a 20h a l'avinguda Marquès de Tamarit
Programa de St. Jordi complet a: www.altafulla.cat
Aula universitària: prevenció del càncer a través de la dieta
30 d'abril a les 18h a l'esplai de la gent gran
Inscripcions: activitatsgentgran@altafulla.cat i 689 72 49 07
15a Cursa 1 de maig
1 de maig a partir de les 9:45h des de la Via Augusta
Organitza: Atletes d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla