Notícies
09 de març del 2016
Altafulla fa una crida a la igualtat de gènere en el Dia Internacional de la Dona
El programa commemoratiu s’allargarà fins el dissabte amb conferències, sessions de ball, i l’exposició ‘Veïnes ciutadanes’. Avui a les 19h a la Biblioteca té lloc el debat ‘La necessitat d’una visió de gènere en la política i la societat'
La desigualtat salarial, la menor presència en espais de poder, la segregació ocupacional, la manca de coresponsabilitat en les tasques de cura i de la llar, o la violència masclista són algunes de les situacions que han tornat a moure la ciutadania aquest dimarts a la tarda en el Dia Internacional de la Dona per reivindicar la igualtat de gènere.

Enguany la lectura institucional del manifest ha tingut lloc al pati de l’Escola Municipal de Música, de la mà de l’Ateneu Cultural de Dones, coincidint amb la celebració del seu 25è aniversari. En acabar, l’ong Mans per l’Acció Solidària, amb la col·laboració d’alumnes de l’Escola de Música, ha ofert una performance. També l’Ateneu de Dones ha presentat als assistents una petita sorpresa en forma de representació. I la jornada ha culminat amb l’actuació de la cantant cubana Ludmila Mercerón, inclosa dins de la programació del BarnaSants.
La regidora de Polítiques de Gènere de l’Ajuntament d’Altafulla, Alba Muntadas, ha fet una valoració positiva de la jornada.

La performance de l’ong Mans per l’Acció Solidària ha esdevingut en els darrers anys un dels actes habituals del programa commemoratiu del 8 de març. En aquesta ocasió l’entitat ha tornat a fer un “crit a la igualtat”. La responsable, Danina Martínez, reconeix que “en els últims temps s’ha aconseguit moltes coses, però no tantes com s’haurien d’haver aconseguit”. S’ha mostrat convençuda que “sortint al carrer i explicant a la gent, les coses poden canviar”.

Més enllà dels actes de caire més institucional, al llarg del matí l’Ateneu de de Dones ha celebrat una caminada, una sessió de tai-txi, i un dinar commemoratiu per celebrar el seu 25è aniversari. Unes activitats que han tingut més acollida que mai i que han reunit al Club Marítim d’Altafulla una setantena de persones. En acabar el dinar, l’entitat ha presentat el seu nou logotip, amb la presència de la regidora de Festes i Polítiques de Gènere, Alba Muntadas, i del regidor de Cultura, Jordi Molinera. Els assistents també han pogut participar en diferents sortejos de diversos productes gentilesa dels establiments comercials de la vila.

Els actes s’allargaran fins aquest dissabte. Aquest dimecres a les 7 de la tarda a la Biblioteca Municipal és el torn de la xerrada-debat ‘La necessitat d’una visió de gènere en la política i la societat’, de la mà de la regidora de Benestar Social i Ciutadania, Eva Martínez. Reprendrà el programa el dijous a les 7 de la tarda al pati de l’Escola de Música, el col·loqui ‘La dona en la societat musulmana’, a càrrec de l’Associació Intercultural de Dones d’Altafulla (AIDA). El punt i final el posarà, el dissabte d’11 a 1 al casal La Violeta, una jornada de fitness i ball a càrrec del veí i ballarí Jordi Giralde, en el marc del programa ‘Dones i Esport’. D’altra banda, l’exposició ‘Veïnes ciutadanes’, cedida per l’Institut Català de la Dona, es podrà visitar fins el mateix dissabte.

La inauguració de la mostra va ser precedida el dilluns de la xerrada ‘Elles ens donen la força’, a càrrec de Rosa Vendrell.
Alba Muntadas, regidora de Polítiques de Gènere
Danina Martínez, responsable de mans per l'Acció Solidària
Engràcia Carmona, presidenta de l'Ateneu
Social
Et recomanem
Art al carrer: mercat d'art d'Altafulla
2 de juny de 10h a 15h a l'era del Senyor
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla
22è Aplec de sardanes 'Vila d'Altafulla'
9 de juny durant tot el dia al parc del Comunidor
Organitza: Associació Altafulla Sardanista
XXIV Nit de Bruixes d'Altafulla
28 i 29 de juny a la plaça de l'Església i voltants
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla