Notícies
Foto: Ajuntament d'Altafulla
18 de febrer del 2020
Altafulla i Torredembarra reivindicaran l’alliberament de la rotonda fins que el Govern espanyol no trobi una solució que incorpori l’opinió del Baix Gaià
Els alcaldes d’ambdós municipis, Jordi Molinera i Eduard Rovira, s’han reunit amb la Subdelegació de Tarragona per reclamar “solucions immediates” al que consideren un “punt negre” de la xarxa viària
Els alcaldes d’Altafulla i Torredembarra, Jordi Molinera i Eduard Rovira, s’han reunit aquest dilluns al matí amb el subdelegat del Govern espanyol a Tarragona, Joan Sabaté, per debatre, de nou, sobre la problemàtica que continua existint entorn la rotonda d’enllaç a l’AP-7 a Torredembarra després de més d’un any de reivindicacions.

La trobada s’ha celebrat a proposta del batlle altafullenc, que ha convidat al seu homòleg a participar-hi com a representant d’un altre dels municipis més afectats per la instal·lació dels ‘new jersey’. L’elevada accidentalitat dels darrers mesos ha estat un dels motius que ha mogut el coalcalde ha sol·licitar la reunió.

Retornar la rotonda al seu estat original, i alliberar l’autopista en aquest tram per alleugerir la càrrega de trànsit a la variant han estat els dos requeriments que els batlles han posat damunt la taula.

Segons Molinera, el subdelegat no ha fet “gaire cas” del primer, i pel que fa a la segona petició, “s’ha escudat en l’alliberament de l’AP-7 l’1 d’agost de 2021”. Una resposta que el coalcalde ha lamentat i sobre la qual ha mostrat la seva disconformitat.

Jordi Molinera ha insistit que des de l’administració local estan estirant de tots els fils possibles, però ha recordat que “és el Ministeri de Foment del Govern espanyol qui en té la competència, i a qui li pertoca moure fitxa”.

Davant la inacció de la Subdelegació del Govern, Molinera i Rovira s’han mostrat preocupats per les vacances de Setmana Santa, que tenim a tocar i que esdevenen un dels moments de major afluència de trànsit en aquest punt del Baix Gaià. Els fa patir un augment de l’accidentalitat, i apel·len a un increment de les mesures de seguretat. En aquest sentit, el coalcalde d’Altafulla ha insistit en què “no es tracta únicament d’un problema de temps del trajecte, sinó d’una qüestió de seguretat viària”.

Els alcaldes mantindran la reivindicació mentre que el Govern espanyol no trobi “una solució que incorpori l’opinió de la ciutadania del Baix Gaià”. Tenen clar que “no es quedaran amb els braços creuats” i que continuaran pressionant la Subdelegació del Govern, i que faran arribar la demanda a diputats i diputades del Parlament de Catalunya i del Congrés de la província de Tarragona. La presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó, també en té constància.
Jordi Molinera, coalcalde d'Altafulla
Jordi Molinera, coalcalde d'Altafulla
Jordi Molinera, coalcalde d'Altafulla
Social
Et recomanem
Concert del cicle Altafujazz amb Xavi Díaz Grup
1 d'abril a les 20:00h. a la pallissa de l'Era del Senyor
Organitza: OilJazz
Art al carrer: mercat d'art d'Altafulla
2 d'abril a partir de les 10:00h. a l'Era del Senyor
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla
VI Pleamar Vintage Market
8 i 9 d'abril al parc de Voramar i entorns
Organitza: Associació Cultural Pleamar
Agenda Cultural i Programació a la sala La Violeta
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Entrades disponibles a: lavioleta.sacatuentrada.es