Notícies
Foto: Ajuntament d'Altafulla
06 de juliol del 2021
Altafulla instal·la dues boies de captació de microplàstics a la platja
El projecte té com a objectiu conèixer la realitat de la problemàtica dels microplàstics presents a l’aigua de la costa mediterrània
La regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Altafulla ha instal•lat aquest estiu dues boies a la platja, que capturen els microplàstics imitant el mecanisme que fan servir els peixos per filtrar el plàncton que els serveix d’aliment.

Altafulla és el tercer municipi de la costa catalana, després de L’Ampolla i Barcelona, que aposta per la instal·lació d’aquestes boies “que filtren l’aigua per retenir aquests microplàstics i estudiar-ne les característiques i la seva procedència”, com ha subratllat la coalcadessa i responsable de Medi Ambient, Alba Muntadas.

Els microplàstics tenen un impacte molt important tant per al medi ambient com per a la salut de les persones. El World Wildlife Foundation (WWF) ha comprovat que les persones estem ingerint 2.000 partícules de microplàstic a la setmana, això equivaldria en pes a una targeta de bancària.
Segons estudis que elabora la Facultat de Geologia de la Universitat de Barcelona (UB), es constata que de cada 80 metres cúbics d’aigua de la mar Mediterrània es retiren aproximadament 100 partícules de microplàstic. Aquestes xifres són molt elevades i des de l’Ajuntament d’Altafulla es vol contribuir en la reducció de l’impacte que tenen aquests residus per a l’entorn marí i humà a través del conveni amb el consistori de l’Ampolla i l’Institut Rambla Prim de Barcelona.

El projecte, que té com a objectiu conèixer la realitat de la problemàtica dels microplàstics presents a l’aigua de la costa mediterrània, ha anat a càrrec de l’empresa GPASEABOTS, filial marítima de GPAINNOVA, una empresa amb seu a Barcelona que desenvolupa diverses tecnologies relacionades amb el medi marí.

Un cop s’hagin recollit les diferents mostres de les partícules flotants, es procedirà a analitzar-les i, posteriorment, es durà a terme una campanya informativa i de conscienciació amb els resultats obtinguts de les tres poblacions.
Alba Muntadas, coalcaldessa i regidora de Medi Ambient
Alba Muntadas, coalcaldessa i regidora de Medi Ambient
Social
Et recomanem
Art al carrer: mercat d'art d'Altafulla
2 de juny de 10h a 15h a l'era del Senyor
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla
22è Aplec de sardanes 'Vila d'Altafulla'
9 de juny durant tot el dia al parc del Comunidor
Organitza: Associació Altafulla Sardanista
XXIV Nit de Bruixes d'Altafulla
28 i 29 de juny a la plaça de l'Església i voltants
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla