Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
19 de febrer del 2020
Altafulla ja ho té tot a punt per commemorar el Dia Internacional de les Dones
La regidoria de Polítiques de Gènere oferirà un ampli programa d’activitats del 3 al 13 de març, amb la col·laboració de diverses entitats del municipi
El programa commemoratiu del Dia Internacional de les Dones ja és al carrer. La regidoria de Polítiques de Gènere de l’Ajuntament d’Altafulla ha configurat, amb la col·laboració de diverses entitats del municipi, una àmplia oferta de propostes, que se celebraran des del dimarts 3 de març fins el divendres dia 13.

L’encarregada de donar el tret de sortida a la commemoració serà la visita al Castell dels Montserrat que oferirà l’Ateneu Cultural de Dones a les seves sòcies el dia 3. Hi ha programats dos torns –un a les 12 del migdia i l’altre a dos quarts d’1. Les places són limitades, i per participar-hi cal fer reserva prèvia al telèfon 628 90 97 02.

El programa es reprendrà el dia 5 a les 7 de la tarda al Museu Etnogràfic amb la sessió de contes ‘Histèries uterines’. L’endemà, dia 6, serà el torn de la projecció del documental ‘Jericó, el infinito vuelo de los días’, de la directora Catalina Mesa, de la mà del Cineclub Altafulla Link.
El dissabte 7 de març se celebrarà la jornada ‘Dones i Esport’, amb el suport del Consell Esportiu del Tarragonès (CET). El Club Marítim oferirà, de dos quarts d’11 del matí a les 12, una classe oberta de pàdel; i de 12 a 1 del migdia, una travessa de paddle surf. En tots dos casos, caldrà fer inscripció prèvia a través del telèfon 977 65 02 63, o del correu electrònic pili.berenguer@cmaltafulla.com. La jornada culminarà amb una sessió de zumba, a les 7 de la tarda al gimnàs de l’escola La Portalada.

La jornada central de la celebració serà el diumenge 8 de març, quan es commemora el Dia Internacional de les Dones. L’Ateneu de Dones encetarà la programació amb un esmorzar de forquilla, a les 10 del matí a l’Ermita de Sant Antoni. Per participar-hi, cal posar-se en contacte amb l’entitat abans del 4 de març.

La commemoració més institucional tindrà lloc a les 5 de la tarda al Museu Etnogràfic. L’acte comptarà amb la ja tradicional performance teatral del grup +A Prop, la lectura del manifest, i la participació a la manifestació que tindrà lloc a Tarragona. La regidoria tornarà a posar un autocar a disposició de la ciutadania per desplaçar-s’hi. Les inscripcions per prendre-hi part han de tramitar-se mitjançant el correu electrònic mriambau@altafulla.altanet.org. Les places són limitades.

L’endemà, dia 9, a partir de les 7 de la tarda, el Museu Etnogràfic també acollirà un recital de les lectures ‘Nosaltres:Lilith’, a càrrec de les alumnes del Taller d’Escriptura Creativa de l’Ateneu de Dones, En acabar, Ariadna Terrón oferirà un concert d’arpa.

El programa es reprendrà el dijous dia 12 a dos quarts de 6 de la tarda, amb l’exposició ‘Quin temps tenim’, que s’instal·larà al vestíbul de l’Ajuntament. I a les 6 al Centre d’Entitats, Joana Badia presentarà i dirigirà ‘l’Homenatge a les Dones Grans. Grans Dones’.

Les activitats del Dia Internacional de les Dones culminaran el divendres 13 de març a les 8 del vespre al Museu Etnogràfic amb un recital de poesia d’autores femenines acompanyat d’un tast de vins, a càrrec d’Alba Mascarella. L’acte serà a proposta de L’EINA.
Alba Muntadas, coalcaldessa d'Altafulla i regidora de Polítiques de Gènere
Social
Et recomanem
Concert del cicle Altafujazz amb Xavi Díaz Grup
1 d'abril a les 20:00h. a la pallissa de l'Era del Senyor
Organitza: OilJazz
Art al carrer: mercat d'art d'Altafulla
2 d'abril a partir de les 10:00h. a l'Era del Senyor
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla
VI Pleamar Vintage Market
8 i 9 d'abril al parc de Voramar i entorns
Organitza: Associació Cultural Pleamar
Agenda Cultural i Programació a la sala La Violeta
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Entrades disponibles a: lavioleta.sacatuentrada.es