Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
23 de juliol del 2021
Altafulla ja no aplica el toc de queda
Amb l’aval del TSJC les mesures de contenció de la pandèmia es mantenen una setmana més. La llista de municipis amb confinament nocturn, però, canvia
El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha avalat aplicar el toc de queda i la resta de mesures per contenir la COVID-19 una setmana més. Així, el toc de queda entre la una de la matinada i les sis del matí s’aplicarà aquest cop en 165 municipis, segons la petició d’ampliació que va fer arribar el Govern. A més, també és dona el vistiplau a mantenir la limitació a 10 persones en les trobades socials i l’aforament del 70% als centres de culte.

La sala considera que “no hi ha dubte” que la situació és de risc imminent i greu per malaltia transmissible i especialment tenint en compte la variant Delta. Per això, afirma que les mesures proposades pel Govern són “necessàries, idònies i proporcionades”. En aquest sentit, ha canviat el llistat de municipis amb toc de queda en funció de la incidència epidemiològica i ara hi ha incorporacions importants com Lleida, el Vendrell, Igualada, la Bisbal d'Empordà o Roses, entre d'altres. I en canvi, entre els que surten, hi figura Altafulla.

El coalcalde Jordi Molinera, tot i la millora de les dades epidemiològiques, ha demanat seny i responsabilitat a la ciutadania per mantenir la tendència a la baixa. Molinera ha explicat que la Policia Local encara mantindrà la vigilància i les patrulles del passat cap de setmana al llarg dels propers dies. I és que la particularitat del terme municipal d’Altafulla és que parcialment està rodejat de poblacions que mantenen el toc de queda, com Tarragona o Torredembarra.

El Govern preveu allargar el tancament a les 00.30h. de la restauració i els locals públics durant tot l’estiu. I és que, segons ha explicat el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, l’evolució de contagis, que ha arribat al pic aquests últims dies, no donarà treva als hospitals fins d’aquí dues o tres setmanes. Per això ha volgut recordar a la població que gaudeixi de l’estiu amb restriccions i reducció de la interacció social.

Els experts insisteixen que la situació de la pandèmia “segueix sent dolenta, encara que les dades apuntin a una estabilització”. Des del Govern català assenyalen que la positivitat “continua sent alta” i l’Rt està per sobre de l'1. A més, apunten que “si bé el nombre de persones contagiades de menys edat sembla que s'alenteix”, els contagis afecten ara a persones d'edats “més elevades”.
Jordi Molinera, coalcalde d'Altafulla
Josep Maria Argimon, conseller de Salut
Social
Et recomanem
Art al carrer: mercat d'art d'Altafulla
2 de juny de 10h a 15h a l'era del Senyor
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla
22è Aplec de sardanes 'Vila d'Altafulla'
9 de juny durant tot el dia al parc del Comunidor
Organitza: Associació Altafulla Sardanista
XXIV Nit de Bruixes d'Altafulla
28 i 29 de juny a la plaça de l'Església i voltants
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla