Notícies
Foto: Cedida
20 d'agost del 2021
Altafulla manté l’alerta pels botellots tot i que els municipis limítrofs ja no tenen toc de queda
Des del consistori preveuen botellots més reduïts, però que igualment poden derivar en incivisme i molèsties per als veïns
Altafulla havia d’entrar aquest divendres en la llista de municipis amb toc de queda nocturn. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), però, ha tombat aquest dijous la proposta del Govern de la Generalitat, que havia rebaixat el llindar de la incidència de la Covid-19 per aplicar la restricció de mobilitat entre la 1h i les 6h en els municipis que estan patint botellots cada cap de setmana, com és el cas d’Altafulla.

El tribunal ha refusat la proposta de l’executiu català perquè considera que rebaixar el llindar a una incidència de 125 casos per cada 100.000 habitants respon a “criteris d’ordre públic i no sanitaris”. Amb tot, al Baix Gaià ja no hi ha cap municipi amb toc de queda, perquè Torredembarra i Roda de Berà han disminuït el nombre de contagis en les dues darreres setmanes.

El fet que cap poble de la subcomarca tingui restricció de mobilitat a la nit, pot fer que es redueixi el nombre de participants en els botellots, ja que els joves de la Torre o Tarragona no tindran la necessitat de venir a Altafulla. No obstant això, la coalcaldessa d’Altafulla, Alba Muntadas, ha assegurat que es mantindrà el mateix dispositiu policial del darrer cap de setmana per evitar o dispersar les possibles concentracions que es puguin produir.

Encara que Tarragona i Torredembarra no tinguin toc de queda, “no sabem de quina magnitud seran els botellots a partir d’ara” els caps de setmana, ha explicat el cap de la Policia Local d’Altafulla, Jordi Gil. Durant la nit hi haurà tres patrulles de servei per atendre les incidències que es puguin produir a la vila.

A banda d’Altafulla, a Torredembarra també s’esperen concentracions de joves. De fet, la Policia Local intensificarà els controls policials per evitar que es produeixin botellots, que puguin derivar en actituds incíviques i de vandalisme, com va succeir fa tres setmanes a la platja dels Muntanyans.
Alba Muntadas, coalcaldessa d'Altafulla
Jordi Gil, Cap de la Policia Local d'Altafulla
Social
Et recomanem
Art al carrer: mercat d'art d'Altafulla
2 de juny de 10h a 15h a l'era del Senyor
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla
22è Aplec de sardanes 'Vila d'Altafulla'
9 de juny durant tot el dia al parc del Comunidor
Organitza: Associació Altafulla Sardanista
XXIV Nit de Bruixes d'Altafulla
28 i 29 de juny a la plaça de l'Església i voltants
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla