Notícies
Foto: Ajuntament d'Altafulla
31 de maig del 2021
Altafulla mostra als seus veïns i visitants com eren els àpats ara fa 2.000 anys
Aquest cap de setmana s'ha pogut gaudir a la vila de la gastronomia romana en el marc del Festival Tarraco Viva
Com eren els àpats ara fa més de 2.000 anys, com eren els brindis o com seia la gent a taula? Aquestes són qüestions que aquest cap de setmana han trobat la seva resposta en el marc d'una nova edició del festival de recreació històrica Tarraco Viva. El certamen s'ha desplaçat novament a Altafulla per oferir una mostra d'un aperitiu i un dinar romà. Uns tastets que s'han pogut gaudir en la jornada de dissabte i en la de diumenge, respectivament.

L'encarregat de dur a terme aquestes jornades ha estat el grup de reconstrucció històrica Domus Apicius, especialitzats en explicar la història a través de la gastronomia. L'Esther Talarn, que n'és la responsable, ho ha explicat a Altafulla Ràdio.

Talarn explica que en els tallers que ofereixen, com els que s'han portat a Altafulla aquest cap de setmana, es pot veure com alguns costums s'han perdut mentre que altres persisteixen en el temps amb petites modificacions i ha assenyalat que la gastronomia d'aleshores i la d'ara no són tan diferents, ja que ambdues continuen sent eminentment mediterrànies.

Prop d'un centenar de persones entre dissabte i diumenge han pogut gaudir de la gastronomia romana en un ambient distès a l'aire lliure i amb les mesures de seguretat pertinents per la pandèmia. Una circumstància celebrada des de l'Ajuntament d'Altafulla. La regidora de Comerç i Turisme, Natalia Sanz, destaca com a positiu el canvi de la recreació de gladiadors que habitualment podia veure's a Altafulla, per la mostra gastronòmica.

Els actes a Altafulla van ser dels últims d'una XXIII edició de Tarraco Viva que ha tancat aquest diumenge amb prop de 8.000 localitats venudes i la majoria dels actes exhaurits. Enguany, el certamen, dedicat a 'Els Idus de març', ha programat 220 activitats, la majoria d'elles en format presencial, que han tingut com a eixos centrals la mort de Juli Cèsar i la fi de la República Romana. Els organitzadors de Tarraco Viva destaquen la fidelitat del públic envers el festival romà i el seu interès en les propostes programades.
Esther Talarn, responsable del grup de recreació històrica 'Domus Apicius'
Natalia Sanz, regidora de Turisme i Comerç d'Altafulla
Social
Et recomanem
Diada de Sant Jordi: fira i activitats
23 d'abril de 10h a 20h a l'avinguda Marquès de Tamarit
Programa de St. Jordi complet a: www.altafulla.cat
Aula universitària: prevenció del càncer a través de la dieta
30 d'abril a les 18h a l'esplai de la gent gran
Inscripcions: activitatsgentgran@altafulla.cat i 689 72 49 07
15a Cursa 1 de maig
1 de maig a partir de les 9:45h des de la Via Augusta
Organitza: Atletes d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla