15 de maig del 2023
Altafulla participa en les Jornades Gastronòmiques Arròs del Baix Gaià, del 18 de maig al 18 de juny
Una vintena de restaurants del territori serviran menús i degustacions amb l'objectiu de potenciar els caps de setmana fora de temporada
La federació d'Associacions Empresarials d'Hostaleria (AEH) del Baix Gaià, impulsa unes noves jornades gastronòmiques a la subcomarca que es centraran en l'arròs i que es duran a terme del 18 de maig al 18 de juny a diverses poblacions com Torredembarra, Creixell o Altafulla.
Una vintena de restaurants del territori serviran menús i degustacions amb l'arròs com a protagonista, amb l'objectiu que les jornades siguin un reclam per potenciar els caps de setmana fora de temporada així com per descobrir nous restaurants.
Durant la presentació de la iniciativa, que s'ha fet a Creixell, la regidora de Turisme d'aquesta vila, Sílvia Farrero, ha assegurat que "gràcies a accions com aquesta, ens coneixen arreu.", afegeix. Farrero considera que aquest és un fet molt positiu pel territori i anima a fer-hi partícip el petit empresari "perquè com més socis hi hagi, més creixerà. El Baix Gaià ja està al mapa i enamora", ha destacat.
Per la seva part, el vicepresident de l'AEH Baix Gaià, Joan Antón, ha remarcat que "és natural que es dediquin unes jornades a la cuina de l'arròs, ja que tenim una gran tradició pesquera, hortícola i un bon producte que ens arriba del Delta". També ha fet referència al fet que "aquesta subcomarca cada vegada va sonant més, ja que aquesta zona tranquil·la i poc massificada té molts valors per potenciar".
La presentació ha finalitzat amb la degustació d'un arròs preparat pel restaurant Gavina de Creixell, escenari de l'acte, que ha estat maridat amb vins i caves de Juvé & Camps, patrocinador de les jornades.