Notícies
Foto: Ajuntament d'Altafulla
17 de novembre del 2020
Altafulla programa diverses iniciatives per commemorar el dia internacional contra la violència envers les dones
L'Ajuntament s'ha adherit al manifest del 25N i insta als ciutadans a reflexionar, tant al carrer com als centres escolars, sobre les violències sexistes
L'Ajuntament d'Altafulla commemora un any més el Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones adherint-se al manifest impulsat per l'Institut Català de les Dones i a la campanya que enguany porta el lema "Ni agressor, ni còmplice. Atura les violències masclistes". Es tracta d'una nova oportunitat per recordar l'existència, encara, d'aquestes violències que abracen tant des de la violència física i psicològica més extrema com les actituds desafiants i masclistes que es donen diàriament en el nostre entorn i que, sovint, des d'alguns sectors, es volen minimitzar. N'ha parlat a Altafulla Ràdio la coalcaldessa de la vila i regidora de Polítiques de Gènere, Alba Muntadas.

Des de la regidoria de Polítiques de Gènere, s'ha organitzat una activitat a les xarxes socials per fer partícip als veïns i les veïnes a deixar un missatge a les víctimes, als maltractadors, i a reflexionar sobre la qüestió a les a Facebook, Twitter i Instagram amb l'etiqueta #Manifest25N2020 i etiquetant a l'Ajuntament d'Altafulla i a l'Institut Català de les Dones. Igualment aquests missatges es podran escriure físicament en els tòtems informatius que hi ha repartits en diversos indrets del municipi com a la Portalada, el Roquissar i a Botigues de Mar. També en un que s'instal·larà de manera provisional a la plaça del Pou. Una iniciativa que, d'alguna manera, substitueix la impossibilitat d'organitzar una exposició oberta a tota la ciutadania per les restriccions vigents. Amb tot, qui sí que podrà gaudir d'una exposició al voltant de la qüestió, són els alumnes de l'Institut d'Altafulla. Al centre estan treballant aquests dies entorn de la violència sexista. Ho ha explicat la coalcaldessa Muntadas.

Muntadas ha explicat també que el mateix dia 25 de novembre a les 18h es farà la lectura del manifest de manera presencial a la plaça del Pou i tot seguit s'il·luminarà la façana del consistori amb llums de color lila. La lectura del manifest podrà seguir-se en directe a través d'Altafulla Ràdio, en el marc del programa Carrer Major, coproduït per vuit ràdios locals del Camp de Tarragona i la Xarxa.
Alba Muntadas, coalcaldessa i regidora de Polítiques de Gènere d'Altafulla
Alba Muntadas, coalcaldessa i regidora de Polítiques de Gènere d'Altafulla
Social
Et recomanem
Taller de Pessebres
Dissabte 2 desembre de 17.30h a 20h
Centre d'Entitats. Més info: pessebristesaltafulla@gmail.com
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla