Notícies
Foto: La Xarxa
05 d'abril del 2024
Altafulla Ràdio enceta una nova temporada del ‘Pica Lletres’ aquest dissabte
Un dels instituts de secundària que torna a participar al concurs lingüístic d’àmbit català és el de la vila, que acull alumnes de tot el Baix Gaià
Arrenca un any més el concurs radiofònic ‘Pica Lletres’. Aquest dissabte 6 d’abril a les 19h Altafulla Ràdio emet el primer programa d’aquesta 11a edició del concurs lingüístic, que enguany compta amb la participació de més de 30 emissores de tot el país.

‘Pica Lletres’ és una producció de la Xarxa Audiovisual Local (XAL) amb la col·laboració d’Antàrtida Produccions i el suport de l’Institut d’Estudis Catalans. Un espai que aquesta temporada comptarà amb 23 programes, i que com a novetat presenta una aplicació per a IOS i Android que ja ha permès la participació i pràctica durant el curs a tots els centres de secundària de Catalunya.

El concurs radiofònic continua amb el seu format habitual. Als programes, presentats per Sílvia Ferrer, de Ràdio Sant Cugat, hi participen tres alumnes de dos instituts de Catalunya que s'enfronten per convertir-se en els millors picalletraires. I aquest 2024 un dels centres que torna a participar al concurs d’àmbit català és el d’Altafulla, que acull alumnes de tot el Baix Gaià. Aquest capítol concret del programa serà copresentat des d’Altafulla Ràdio pel periodista Eduard Virgili.

‘Pica Lletres’ s’emetrà, a partir d’aquest cap de setmana, cada dissabte i diumenge a les 19h a través dels canals habituals d’Altafulla Ràdio, el dial 107.4 FM, la TDT, l’emissió en línia a altafullaradio.cat i mitjançant l’app Android de la casa.

HISTÒRIA DEL ‘PICA LLETRES’

‘Pica Lletres’ és un concurs produït per La Xarxa amb la col•laboració d'Antàrtida Produccions i el suport de l'Institut d’Estudis Catalans, i es pot seguir a través de les televisions i ràdios locals i de la plataforma La Xarxa+.

Primer va començar com a programa de televisió, però des de fa 11 anys el concurs compta amb una versió radiofònica en què participen més d’una trentena d’emissores locals.

Les xifres acumulades del ‘Pica Lletres’ des dels seus inicis són de rècord: uns 150.000 alumnes implicats, més de 14.000 concursants i més de 3.000 programes emesos.

A la plataforma La Xarxa+ es poden recuperar les ‘Grans Finals’ de la versió televisiva del programa i la temporada passada sencera de la versió radiofònica.
Social
Et recomanem
Concert en família amb Lali Begood
16 de juny a les 12h a La Violeta
Entrades gratuïtes a: entradas.codetickets.com
Dia de la música
21 de juny de 17h a 20h al carrer de l'Hostal
Organitza: Escola Municipal de Música d'Altafulla
XXIV Nit de Bruixes d'Altafulla
28 i 29 de juny a la plaça de l'Església i voltants
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla