28 de gener del 2022
Altafulla recicla 18 tones de residus tèxtils durant el 2021
Es podrà donar una segona vida a l’equivalent a uns 74.800 articles, recollits a través dels contenidors d’Humana
Els contenidors de la Fundació Humana repartits en diferents punts del municipi han recollit un total de 18 tones (18.470 kg) de peces de roba que els veïns de la vila han anat dipositant en aquests espais al llarg del 2021. Es tracta d'una xifra que l'entitat valora molt positivament, ja que representa un augment del 20% d'aquesta recollida pel que fa al 2020 (15.378 kg). Són peces de roba, calçat, complements i tèxtil de la llar a les que se li donarà una segona vida. Això repercuteix no només en l'àmbit social, ja que en el procés de tractar la roba Humana obté un benefici que destina a objectius socials, sinó que també comporta una millora ambiental, ja que són productes que no es destrueixen.
De fet, la roba recuperada a Altafulla al 2021 ha evitat l'emissió de 112 tones de Diòxid de Carboni (CO₂), segons el càlcul fet per la Federació Humana People to People, que per cada quilo de roba estableix un estalvi de 6,1 quilos d'emissions de CO₂.
El responsable de comunicació de la Fundació Humana, Joan Carles Montes, ha assegurat en una entrevista al programa Carrer Major, que cada cop hi ha més conscienciació sobre el reciclatge de roba com si fos qualsevol altre residu i que això ha afavorit el creixement d'aquestes dades.
Així mateix, com informen des d'Humana, la reutilització de roba forma part de l'anomenada economia circular i la creació d'ocupació verda, ocupant a persones que s'encarreguen de classificar i tractar la roba abans de fer-la arribar al seu nou usuari. Un nou usuari que cada cop és menys reticent i té menys prejudicis a adquirir productes de segona mà. És per això que confia que els nivells de reciclatge d'aquesta fracció augmentin aquest nou any.
La quantitat recuperada a Altafulla equival a 74.800 articles de roba que són classificats a la planta de preparació per a la reutilització que Humana té a l'Ametlla del Vallès (Vallès Oriental). La major part tindrà una segona vida: el 50% es pot reutilitzar i més del 35%, reciclar.
Tot i el balanç positiu, al Camp de Tarragona, asseguren, encara es recull molt poca roba. La gran majoria va a la brossa i això vol dir que encara cal molta pedagogia al respecte i una regulació de la gestió d'aquest tipus de residus com la tenen el plàstic, el paper o l'orgànica, per exemple.
Joan Carles Montes, responsable de comunicació d'Humana
Joan Carles Montes, responsable de comunicació d'Humana