Notícies
Foto: Arxiu
27 de maig del 2021
Altafulla se suma al clam contra les pantalles acústiques a les vies del tren
Igualment es demana a Adif que renovi la flota de trens per minimitzar el soroll que fan al seu pas per la línia de la costa
Altafulla forma part d'un grup de fins al moment 22 municipis que han unit forces per evitar que s'instal·lin pantalles acústiques en la via del tren al seu pas pels seus termes municipals. Es tracta d'un clam que comparteixen viles al llarg de tota la línia de la costa i on hi ha ajuntaments de tots colors des de Tarragona fins a Vilanova i la Geltrú passant pel Vendrell i per Roda de Berà o Torredembarra, aquí al Baix Gaià.

Les pantalles acústiques que vol instal·lar la gestora de la infraestructura, Adif, volen amortir el soroll dels trens al seu pas pels nuclis urbans, però l'impacte visual i mediambiental en el territori, consideren els municipis, és molt elevat i no es vol assumir. Es proposen, segons expliquen, pantalles amb alçades d'entre 4 i 7 metres. És per això que es demana a Adif que es replantegi aquestes pantalles i aposti per alternatives com ara unes de menor mida, que només cobreixin per exemple el pas de les rodes, tal com es fa ja en països com Suïssa.

A Altafulla, però, no és previst d'instal·lar-hi aquestes estructures, ja que no compta amb edificis que superin una alçada determinada ni té a prop de les vies centres d'educació obligatòria. Amb tot, l'Ajuntament ha decidit fer pinya amb els altres municipis en aquest clam compartit pel territori.

Igualment tant des de l'Ajuntament d'Altafulla com des de la resta d'administracions locals del grup reclamen que Adif actualitzi els combois que passen per la línia de la costa, sobretot els de mercaderies, que són ja molt vells, cosa que els fa susceptible d'ocasionar més soroll, a banda del risc que suposen.

El coalcalde d'Altafulla, Jordi Molinera, ho ha explicat als micròfons d'aquesta emissora.

Les reivindicacions d'aquests municipis respecte a les pantalles acústiques es formulen en paral·lel al front comú ja existent de diversos municipis del Camp de Tarragona, en aquest cas, que reclamen que els trens de mercaderies abandonin la línia de la costa i que usin una via alternativa, per l'interior i sense afectacions en nuclis urbans.
Jordi Molinera, coalcalde d'Altafulla
Jordi Molinera, coalcalde d'Altafulla
Social
Et recomanem
Diada de Sant Jordi: fira i activitats
23 d'abril de 10h a 20h a l'avinguda Marquès de Tamarit
Programa de St. Jordi complet a: www.altafulla.cat
Aula universitària: prevenció del càncer a través de la dieta
30 d'abril a les 18h a l'esplai de la gent gran
Inscripcions: activitatsgentgran@altafulla.cat i 689 72 49 07
15a Cursa 1 de maig
1 de maig a partir de les 9:45h des de la Via Augusta
Organitza: Atletes d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla