Notícies
Foto: Arxiu
15 de juliol del 2021
Altafulla també tindrà toc de queda d’1h a 6h
La vila s’uneix així a Torredembarra i Tarragona en el llistat de 161 municipis afectats per la mesura i que espera rebre l’aval del TSJC
El Govern ha decidit decretar un confinament nocturn entre la una de la matinada i les sis del matí en 161 municipis. Segons ha anunciat el president de la Generalitat, Pere Aragonès, en una declaració institucional, es vol que el toc de queda s'apliqui des d'aquest cap de setmana i durant set dies prorrogables. Per això, el Govern ja ha iniciat els tràmits per obtenir l'autorització del TSJC. Aragonès ha dit que la mesura afecta els municipis de més de 5.000 habitants amb una incidència acumulada igual o superior als 400 casos diagnosticats per cada 100.000 habitants en els darrers set dies o bé aquells rodejats per altres municipis amb aquests índexs. El compromís, ha dit, és de revertir la mesura "tan aviat com la pandèmia ho permeti".

Altafulla haurà d’atendre’s, doncs, a les últimes mesures dictades pel govern si així ho avala el TSJC, ja que compta amb una població de més de 5.000 habitants (5.300) i té una incidència acumulada de casos Covid en els últims 7 dies de 701, és a dir, força per sobre de la línia de tall establerta per les autoritats sanitàries per incloure’s en la nova restricció.

La mesura no deixa de ser una nova restricció de la mobilitat i de drets fonamentals però, per altra banda, es valora positivament per l’objectiu que busca com és el de millorar els índexs de contagi i fer front a la pandèmia disparada amb la variant delta que s’ha estès per tot el país. Alhora, és una eina per poder fer complir d’una manera més efectiva la resta de restriccions vigents, com al de reunió, el tancament de tota activitat a les 0.30h i, sobretot, atendre la recomanació de tancar parcs i platges a la nit.
En parla el coalcalde Jordi Molinera.

En un primer moment semblava que Altafulla estava fora de la mesura però es tracta d’un error, possiblement provocat per un problema d’actualització de les dades del cens, ja que recordem que recentment Altafulla ha superat els 5.000 habitants. Com hem escoltat, Molinera ha destacat el fet que Altafulla també s’inclogui en la mesura tenint en compte també que si Tarragona i Torredembarra tenien toc de queda, això podria provocar un efecte crida cap a Altafulla si aquí no s’aplicava la norma. És per això que no es va dubtar en fer la consulta a la Generalitat amb les dades correctes a la mà. Jordi Molinera assegura que Altafulla compleix els requisits.

El TSJC té tres dies de termini per respondre, però el Govern preveu que les mesures estiguin en vigor per al cap de setmana. De moment, i per al control de l’espai públic i evitar aglomeracions, les policies municipals i els Mossos realitzaran operatius conjunts en aquelles àrees més proclius a multituds, com platges i grans espais oberts.
Jordi Molinera, coalcalde d'Altafulla
Jordi Molinera, coalcalde d'Altafulla
Social
Et recomanem
Concert en família amb Lali Begood
16 de juny a les 12h a La Violeta
Entrades gratuïtes a: entradas.codetickets.com
Dia de la música
21 de juny de 17h a 20h al carrer de l'Hostal
Organitza: Escola Municipal de Música d'Altafulla
XXIV Nit de Bruixes d'Altafulla
28 i 29 de juny a la plaça de l'Església i voltants
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla