Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
18 d'agost del 2021
Altafulla tindrà toc de queda a partir d’aquest divendres si així ho avala el TSJC
Des del consistori creuen que servirà per frenar els botellots, si bé ara caldrà estar alerta per si es traslladen a Torredembarra
Altafulla entrarà aquest divendres 20 d’agost en la llista de municipis amb toc de queda nocturn, ja que compleix els nous requisits establerts pel PROCICAT. La Generalitat de Catalunya ja ha fet la petició al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que ha d’aprovar-ho. Per tant, si finalment ho avala, no es permetrà la mobilitat a la vila entre les 1h i les 6h, excepte en casos justificats.

En la revisió que s’ha dut a terme des del Govern, s’ha fixat que els municipis de 5.000 habitants que superin la incidència acumulada de 125 punts han d’entrar en la llista del toc de queda nocturn. En el cas d’Altafulla, aquesta és de 192 punts.

La mesura arriba després que l’Ajuntament d’Altafulla reclamés una revisió dels requisits per formar part de la llista de municipis amb toc de queda per intentar frenar els botellots dels caps de setmana. El fet d’estar entre dos municipis grans com Torredembarra i Tarragona que sí que tenen restringida la mobilitat durant la nit, i que l’oci nocturn hagi de tancar a les 00.30h, fa que la vila sigui un punt de trobada per a centenars de joves.

La coalcaldessa d’Altafulla, Alba Muntadas, ha assegurat que “és una eina per intentar regular aquestes concentracions”, que durant aquest mes d’agost han derivat en actes incívics i de vandalisme, afectant sobretot a la sorra de la platja i l’entorn natural.

Tot i recuperar el toc de queda, des del consistori han dit que mantindran el mateix dispositiu extraordinari el cap de setmana perquè sempre hi haurà qui no obeeixi la mesura. Igualment, Muntadas també ha dit que cal estar alerta perquè Torredembarra ja no tindrà toc de queda “i els problemes es poden traslladar allà”.

La incidència acumulada de la Covid-19 a la Torre ha baixat dels 100 punts, i per això quedarà fora del toc de queda. Per contra, Roda de Berà hi continua dins, mentre que Creixell es torna a quedar fora perquè no supera els 5.000 habitants, malgrat que des de l’ajuntament han demanat entrar-hi per intentar eradicar els botellots que també sacsegen la platja.
Alba Muntadas, coalcaldessa d'Altafulla
Alba Muntadas, coalcaldessa d'Altafulla
Social
Et recomanem
Art al carrer: mercat d'art d'Altafulla
2 de juny de 10h a 15h a l'era del Senyor
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla
22è Aplec de sardanes 'Vila d'Altafulla'
9 de juny durant tot el dia al parc del Comunidor
Organitza: Associació Altafulla Sardanista
XXIV Nit de Bruixes d'Altafulla
28 i 29 de juny a la plaça de l'Església i voltants
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla