Notícies
Foto: Altafulla Ràdio-Arxiu
15 de maig del 2024
Altafulla treballa per avançar en el rànquing de Viles Florides
La vila és reconeguda per la riquesa de zones enjardinades o la regeneració dunar però presenta mancances, per exemple, en la gestió d’aquests espais
L’Oliverot o els falsos pebrers de l’Hort del Senyor formen part del conjunt d’arbres monumentals d’Altafulla i són uns dels punts forts de la vila en el marc del projecte de Viles Florides impulsat per la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya. Aquesta organització vol mostrar i posar en valor la riquesa natural i paisatgística del país mitjançant el reconeixement públic de projectes d’enjardinament, mobiliari urbà i espais lúdics.

I a Altafulla n’hi ha uns quants d’aquests. De fet la vila compta actualment amb dues flors que la distingeixen com a vila florida, però actualment s’està treballant per ampliar el nombre de distintius, ja que se’n poden arribar a tenir fins a 5. És per això que aquesta setmana ha estat a Altafulla una comitiva de ‘Viles Florides’ per avaluar l’estat de les zones verdes i conèixer com s’hi estan afavorint els preceptes que defensa l’entitat, com ha explicat en aquesta emissora la coalcaldessa i regidora de Medi Ambient, Alba Muntadas.

Muntadas ha posat en valor la tasca que s’està fent per ampliar espais enjardinats a la vila i mantenir-los en bones condicions, la qual cosa és ben valorada per l’organització del certamen, però alhora, hi ha mancances en les quals caldria treballar, com ara comptar amb la figura d’un jardiner especialista que vetlli per una correcta gestió dels espais verds de la vila i la seva planificació.

La coalcaldessa posa èmfasi també en el fet que cal donar un tomb, per exemple en les maneres de segar les zones enjardinades, fent que aquesta sega permeti un marge perquè es potenciï la biodiversitat i la gent conegui que l’espai que no es talla arran no és per descuit, sinó per afavorir aquesta vitalitat. Igualment, des de l’organització de Viles Florides valoren positivament la tasca de regeneració dunar de la platja d’Altafulla, l’ús de plantes autòctones en les diverses plantacions que hi ha al municipi i la diversitat de parcs i jardins, amb programes de gestió específics que n’afavoreixen la sostenibilitat.
Alba Muntadas, coalcaldessa d'Altafulla
Alba Muntadas, coalcaldessa d'Altafulla
Social
Et recomanem
Art al carrer: mercat d'art d'Altafulla
2 de juny de 10h a 15h a l'era del Senyor
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla
22è Aplec de sardanes 'Vila d'Altafulla'
9 de juny durant tot el dia al parc del Comunidor
Organitza: Associació Altafulla Sardanista
XXIV Nit de Bruixes d'Altafulla
28 i 29 de juny a la plaça de l'Església i voltants
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla