Notícies
22 de maig del 2015
Altafulla viu les últimes hores de la campanya electoral
Aquest dissabte les vuit candidatures donaran pas a la jornada de reflexió, abans d’afrontar els comicis del diumenge 24 de maig
Les vuit candidatures que aquest 24 de maig concorreran a les eleccions municipals d’Altafulla encaren les últimes hores de campanya abans de donar pas aquest dissabte a la jornada de reflexió.

Aquest diumenge 3.571 altafullencs i altafullenques estan cridats a les urnes. Els comicis disposaran al municipi de sis taules electorals, dues de les quals s’instal•laran al Casal La Violeta (Taula A: 436 / Taula B: 448), dues més a la llar d’infants Hort de Pau (Taula A: 462 / Taula B: 466), i les dues restants a l’escola La Portalada (Taula A: 917 / Taula B: 842).

Durant la jornada de diumenge, Altafulla Ràdio oferirà un programa especial en directe des de les 8 del vespre fins la mitjanit per fer repàs i balanç de resultats, fer seguiment de les seus dels diferents partits altafullencs, i fer un cop d’ull al desenvolupament de la jornada en els diferents municipis del Baix Gaià.

Avui les vuit forces polítiques tenen l’última oportunitat per acabar de convèncer la ciutadania i per demanar el seu vot.AA-E

“Feina, bon govern, lideratge, coherència, i seny”. Aquests són els arguments que AA-E dóna a la ciutadania perquè li torni a donar la seva confiança. Tot i això, l’alcaldable, Fèlix Alonso, ha reconegut que “no li agrada demanar el vot”. Considera que més que demanar el vot, el que s’ha de demanar és “un examen als veïns i veïnes de si s’ha fet bé o malament”. S’ha mostrat molt satisfet de la feina feta en els darrers quatres anys.

Fèlix Alonso no descarta la reedició de l’actual pacte de govern ni les negociacions amb altres formacions “sempre i quan es mantingui el mateix model d’Altafulla que fins ara”. Reconeix, però, que serà la ciutadania qui ho decideixi.EINA

L’alcaldable per l’EINA, Jordi Molinera, s’ha mostrat convençut que “estan preparats per governar amb gent que viu a Altafulla, que la sent, i que se la fa seva”. Ha recordat que fa quatre anys van ser la “sorpresa”, i que en aquesta ocasió volen ser “la primera força”. El candidat ha destacat tota la feina que han fet aquests darrers quatre anys amb només dos regidors.

Pel que fa als possibles pactes de govern, Molinera ha deixat ben clar els dos eixos que prioritzen des de l’EINA: “el model de municipi d’Altafulla, i la vessant nacional”. Ha descartat rotundament qualsevol coalició ni amb Ciutadans ni amb el PP.IDEAL

El candidat d’Ideal, Josep Maria Pérez, ha demanat el vot per la seva formació, però sobretot el que ha demanat és “que la gent vagi a votar”. Vol creure –ha explicat- que totes les candidatures es presenten “per treballar pel poble i en benefici del poble”. En aquest sentit, ha destacat que la seva formació “serà capaç de fer allò que promet”, i que la seva voluntat és “tornar a reprendre el projecte de l’any 2007”.

A nivell de resultats, Josep Maria Pérez considera que “governar tots plegats facilitaria el desenvolupament de projectes”. No ha volgut criticar el que s’ha fet fins ara, però sí que ha lamentat que des de l’equip de govern “s’hagi bloquejat l’oposició, i no s’hagi acceptat la seva col·laboració”.PP

Seguint el lema de la campanya, ‘Treballar. Fer créixer’, el PP d’Altafulla promet “treballar des del primer dia amb ambició, determinació i actitud”. L’alcaldable, Dani Sánchez, ha demanat la confiança de la ciutadania, i ha assegurat que “li donaran tot allò que esperen, i molt més del que s’imaginen”.

El candidat ha afirmat que “no es pot parlar de pactes fins que no es coneguin els resultats”. Tot i això, ha obert les portes a la negociació amb totes aquelles formacions que signifiquin “un bé pel poble”.CIU

L’alcaldable per CIU, Pere Gomés, ha volgut transmetre a la ciutadania que la seva llista és “un projecte clar, net, concís, i potent per l’Altafulla que tots volem”. Ha reconegut que fa anys que la formació no disposava d’un “equip amb gent preparada i amb lideratge” com el que presenten diumenge.

Pere Gomés ha explicat que “en funció dels resultats del 24 de maig, es veurà què s’ha de plantejar”. Reconeix haver tingut al llarg d’aquests quatre anys “bona relació” amb les altres dues formacions de l’equip de govern. En aquest sentit, no descarta una reedició del pacte, però tampoc tanca la porta a ningú. Sigui com sigui, “es presenten per no haver de dependre de ningú”.CANDIDATURA DE PROGRÉS-PSC (LLOPA)

La voluntat de Llista Oberta per Altafulla (LLOPA) – Candidatura de Progrés-PSC és “fer que Altafulla torni a ser un poble plenament mediterrani, amb un model social europeu amb magnífics serveis públics i infraestructures”. El candidat, Fonxo Blanch, ha explicat que “pretenen ser igualitaris amb tothom, obrir allò que s’ha tancat, i apropar allò que s’ha allunyat”.

A nivell de resultats, l’alcaldable ha reconegut que hi ha “moltes variables poc definides” que dificulten les suposicions. Ha afegit, però, que aconseguir al voltant de 250 vots seria “molt bon resultat”.Ciutadans

El candidat de Ciutadans, Alberto Moreno, té la voluntat que la ciutadania conegui la seva nova opció, un equip que “té moltes ganes de formar part de l’Ajuntament, amb transparència i participació en el dia a dia”. Ha destacat en aquest sentit que “s’ha de donar prioritat a allò local, sense oblidar que Altafulla és un poble turístic”.

No ha volgut avançar possibles pactes sense abans conèixer els resultats de les votacions. Esperarà, doncs, que es coneguin per començar a fer valoracions. Tot i això, ha reconegut mostrar-se obert a “tot allò que sigui bo per la ciutadania d’Altafulla”.Altafulla, sí pot

L’alcaldable per Altafulla, sí pot, Juan Alberto Spuch, ha volgut recordar a la ciutadania que la seva voluntat és “representar el consens i el bé comú”. En aquest sentit, es presenten com a “actors del canvi”, i prometen “treballar conjuntament en el dia a dia a través de la participació”.

El candidat ha destacat que són un “partit d’esquerres”, i que “estan disposats a pactar”. Reconeix que amb algunes formacions serà “complicat negociar”, però amb d’altres estan “molt oberts”.
Social
Et recomanem
Festival Altacústic
19 i 20 de juliol a la plaça de l'Església i la plaça del Pou
Programa complet a: www.altacustic.cat
Concurs de Castells de Sorra
20 de juliol a les 11h davant del Parc de Voramar
Bases del concurs i inscripcions a: www.altafulla.cat
MNACTEC Bus
26, 27 i 28 de juliol al carrer Atzavares
+ info i reserves a: mnactec.cat/ca/exposicio-detall/mnactec-bus
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla