07 de maig del 2025
Aquest cap de setmana comencen les noves jornades de tapes La Xoixeta d’Altafulla
Hi participen un total de 16 establiments de restauració de la vila i enguany el fet de tastar totes les propostes té un premi que repercutirà també en els negocis locals
El mes de maig a Altafulla proposen deixar-se embruixar per la cuina que ofereixen els restauradors de la vila. Del 9 al 25 de maig té lloc una nova ruta o ara anomenada jornades de tapes de la Xoixeta. Una iniciativa pensada per dinamitzar el sector, oferir una activitat d’oci i gaudi per a veïns i visitants i donar a conèixer els establiments locals. Enguany són un total de 16 els que participen i volen acollir als diferents comensals que podran degustar per 4,5 euros una creació feta expressament per a l’ocasió i acompanyada d’una beguda.
La iniciativa, que l’any passat no es va dur a terme, però que compta ja amb una llarga trajectòria a la vila, està organitzada per l’Ajuntament d’Altafulla amb la coordinació de l’Associació Turística d’Empresaris i Comerciants d’Altafulla (ATECA). Les jornades volen ser un pol d’atracció de potencials clients als establiments locals i contribuir a dotar-los de vida en aquest mes de maig d’impàs cap a la temporada d’estiu. Així ho ha destacat enm la presentació de les jornades el primer tinent d’alcaldia i regidor de Turisme, Comerç i Promoció Econòmica, Tomàs Serra.
Qui tasti totes i cadascuna de les propostes dels restaurants, bars i cafeteries participants i ompli convenientment una butlleta que ho acrediti podrà entrar en el sorteig de diferents premis que sumen un total de 350 euros en vals de descompte per consumir o gastar en comerços locals. Dos vals de 150 euros cadascun i un altre de 50 euros, en aquest cas pel concurs fotogràfic d’Instagram.
Aquesta és, de fet, una de les grans novetats de la Xoixeta d’enguany, la repercussió dels premis en el mateix sector comercial i de restauració de la vila, com destaca el president d’ATECA, Òscar Ramírez.
Per part dels empresaris participants, la sensació generalitzada front aquesta nova iniciativa és positiva, per com contribueix a donar-se a conèixer. Des del restaurant El Tiberi, de l’Hotel Yola, la seva propietària Maria del Mar Vives destaca com les jornades contribueixen a donar a conèixer els diferents negocis de la vila i la gastronomia local.
En la mateixa línia la responsable del restaurant Les Bruixes, Àngela Noguera, assegura que els qui acudeixen a tastar les tapes després tenen interès a tornar a l’establiment a fer-hi un àpat.
Les Bruixes, Lola Bistro, La Toque, Cake & Friends, l’Hotel Oreneta, La Xeriueta i el K-Toka, són els establiments que participen en les jornades que es poden trobar a la zona del centre de la vila. Després o abans, o de manera aleatòria es pot continuar la ruta cap a Baix a Mar i trobar-se amb El Tiberi, El Frankfurt Augusta, Victoria Brunch, Voramar Cal Vitali, La Taberna del Mar, Maritime Beach Club, Casa Curro o la pizzeria Jauja i la pastisseria La Fulla. En aquests 16 establiments s’hi ofereixen propostes ben variades, des d’arròs a cremes, passant per la pizza, una torrada saludable o un croissant elaborat.
Tomàs Serra, regidor de Turisme, Comerç i Promoció Econòmica d'Altafulla
Òscar Ramírez, president d'ATECA
Maria del Mar Vives i Àngela Noguera, responsables dels restaurants El Tiberi i Les Bruixes, respectivament