Notícies
Foto: Arxiu
20 de novembre del 2023
Aquest dilluns es reuneix en sessió extraordinària el Consell Sectorial de Benestar Social d'Altafulla
Sobre la taula hi ha la polèmica sobre la imminent arribada de menors no acompanyats a la vila i la seva estada a l'alberg
L'Ajuntament d'Altafulla ha convocat una sessió extraordinària del Consell Sectorial de Benestar Social per aquest dilluns 20 de novembre a les 19h a la sala de plens. La sessió és oberta a tota la ciutadania i en l'ordre del dia compta amb dos punts relacionats amb l'activitat solidària que realitza el consistori.

El primer és el més destacat i el que ha motivat la convocatòria, ja que es donarà compte del pla d'acollida de menors no acompanyats que s'ha elaborat atenent a la petició per acollir a la vila diferents joves en aquesta situació.

La mesura ha provocat la mobilització de part del veïnat de la Vila Closa, perquè els joves romandran a l'alberg Casa Gran. Unes instal·lacions que han passat a ser gestionades per la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'adolescència (DGAIA) a causa de l'emergència social dels refugiats que arriben en pasteres a les costes de la península provinents del continent africà.

Qui presidirà aquest consell serà la primera tinent d'alcalde i regidora de Benestar Social, Eva Martínez, qui fa uns dies en aquesta mateixa emissora apel·lava a la consciència humanitària dels veïns i veïnes de la vila per acollir a aquestes persones necessitades.

20231114_MARTINEZ_Alberg

La mobilització dels veïns, amb recollida de signatures s'encamina a evitar que l'emplaçament de l'acollida de menors sigui a l'alberg, ja que asseguren que aquesta ubicació "no és adequada". Igualment, consideren que la presència dels joves en aquest entorn pot suposar "molèsties", "incivisme" i, fins i tot, "delinqüència", com recorden, "ja va passar al 2020 amb una situació similar".

Més enllà d'aquesta qüestió que previsiblement ocuparà bona part del temps que duri el consell, en aquest també es tractarà d'altres projectes de cooperació humanitària del consistori.

Serà aquest dilluns dia 20 a les 19h a la sala de plens de l'Ajuntament d'Altafulla, a la plaça del Pou
Eva Martínez, regidora de Benestar Social
Social
Et recomanem
Revetlla de Sant Joan
23 de juny a partir de les 21h a la zona verda del Castell
Programa complet a: www.altafulla.cat
Taller 'Educació sexual i literatura'
25 de juny a les 17h al museu etnogràfic
Inscripcions al Whatsapp: 608 589 530
XXIV Nit de Bruixes d'Altafulla
28 i 29 de juny a la plaça de l'Església i voltants
Programa complet a: www.altafulla.cat
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla