Notícies
28 de desembre del 2015
Artur Mas inaugura aquest dilluns el Centre Penitenciari Mas d'Enric del Catllar
El sindicat UGT denuncia que la manca de personal i de material a la presó “afecta la salut dels treballadors”
El president de la Generalitat en funcions, Artur Mas, acompanyat del conseller de Justícia, Germà Gordó, ha presidit aquest dilluns al migdia la inauguració oficial del Centre Penitenciari Mas d’Enric al Catllar. El cap de l’Executiu ha fet un breu recorregut per les instal·lacions a porta tancada, això sí, ja que el centre es troba en funcionament.

Un acte que ha comptat amb la presència del conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila; del conseller d’Interior, Jordi Jané; de l’alcalde del Catllar, Antoni López; del president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet; del delegat territorial del Govern a Tarragona, Joaquim Nin, i del director del centre penitenciari, Francisco Romero, i en què s’ha descobert una placa commemorativa.

Aquesta nova presó, amb una superfície de 65.636 m2 substitueix l’antic centre penitenciari de Tarragona, reconvertit en centre obert. Mas d’Enric, preparat per acollir fins a 1.020 interns, disposa de 618 cel•les, distribuïdes en set mòduls ordinaris i un Departament de Dones i un altre per a Joves.

Aquest és el segon centre d’aquestes característiques que es posa en funcionament en els darrers dos anys, complint així amb el Pla d’Equipaments Penitenciaris que l’Executiu va presentar al Parlament el 2013. Amb aquestes noves instal·lacions, juntament amb les de Puig de les Basses, a Figueres, s’aconsegueix substituir centres antics que no responien a l’objectiu principal de les penes privatives de llibertat: la rehabilitació i la reinserció de les persones privades de llibertat.

Una inauguració que arriba en plena polèmica al centre penitenciari del Baix Gaià. I és que segons ha denunciat la UGT, la precarietat amb la que els treballadors fan la seva feina “arriba a afectar-los la salut”. El sindicat assegura que “ja fa un parell de setmanes que un gran nombre de treballadors del centre es troben malament”. De moment, es desconeix l’origen i el focus d’infecció, però sobretot es tracta de problemes respiratoris i digestius, per irritació de vies respiratòries, coïssor d'ulls, nàusees, vòmits i mals de cap. Uns símptomes que desapareixen després de 24 hores d'abandonar el lloc de treball.
Social
Et recomanem
Diada de Sant Jordi: fira i activitats
23 d'abril de 10h a 20h a l'avinguda Marquès de Tamarit
Programa de St. Jordi complet a: www.altafulla.cat
Aula universitària: prevenció del càncer a través de la dieta
30 d'abril a les 18h a l'esplai de la gent gran
Inscripcions: activitatsgentgran@altafulla.cat i 689 72 49 07
15a Cursa 1 de maig
1 de maig a partir de les 9:45h des de la Via Augusta
Organitza: Atletes d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla