23 de maig del 2018
ATECA organitza un curs de manipulador d’aliments el pròxim dilluns
Està dirigit a les persones que treballin en contacte amb qualsevol tipus d'aliment, es farà a l’Escola d’Adults i ja s’han obert les inscripcions
L'Associació Turística d’Empresaris i Comerciants d’Altafulla (ATECA) ha organitzat un curs de manipuladors d’aliments, que es farà el pròxim dilluns 28 d’abril de 9 a 13 hores a la seu de l’Escola de formació d’Adults, al carrer de la Boga, 4.
La inscripció és oberta fins aquest divendres i ha de fer-se a través del correu electrònic info@ateca.cat. El preu pels socis d’ATECA és de 15 euros i els no socis han de fer un pagament de 45 euros.
Aquest curs és un monogràfic intensiu necessari com a bona pràctica per a les persones que estan en contacte amb el sector alimentari, segons la legislació vigent. El contingut de la formació es basa en l’actitud correcta, d’higiene i sanitat alimentària en la manipulació dels aliments, per impedir-ne la seva contaminació i prevenir alteracions alimentàries. L’objectiu, segons explica Natàlia Sanz, secretària l'Associació Turística d’Empresaris i Comerciants d’Altafulla, és donar servei a tots els professionals de l’hostaleria i la restauració del municipi perquè tinguin la formació bàsica en la manipulació d’aliments.
És la segona vegada que ATECA organitza aquesta formació, el passat mes de gener ja va fer un curs amb una trentena de participants. Com ha aclarit Natàlia Sanz, la formació en aquest tema s’ha d’actualitzar de forma periòdica.
El curs està obert als associats però també a les persones d’Altafulla que no són sòcies d’ATECA i que treballen en contacte amb qualsevol tipus d’aliments.
L'Associació Turística d’Empresaris i Comerciants d’Altafulla té previst programar més cursos durant l’any que complementin la formació bàsica en manipulació d’aliments, com és el Curs de capacitació per a la gestió d’al•lèrgens en hosteleria i d’altres, a petició dels seus associats.
Es consideren manipuladors d'aliments totes aquelles persones que, per raó de la seva activitat laboral, tenen contacte directe amb els aliments durant la seva preparació, fabricació, transformació, elaboració, envasat, emmagatzematge, transport, distribució, venda, subministrament i servei.
La labor d'un manipulador d'aliments es de màxima responsabilitat perquè estan en la primera linia de defensa contra les infeccions i intoxicacions que poden produir els aliments. Per tot això, la formació d'un manipulador d'aliments es fonamental i obligatòria.
Natàlia Sanz, secretària d'ATECA.
Natàlia Sanz, secretària d'ATECA.
Natàlia Sanz, secretària d'ATECA.