08 de gener del 2024
Bon balanç de les festes de Nadal per al sector turístic d’Altafulla malgrat els nombrosos establiments tancats
L’objectiu ara és intentar optimitzar els caps de setmana d’hivern per arribar a la Setmana Santa en bon estat de salut
Els dies festius de les passades vacances de Nadal han suposat una ocupació gairebé total dels allotjaments i establiments de restauració d'Altafulla que han estat oberts. Així es constata en el balanç immediatament posterior a aquestes dates que n'ha fet el president de l'Associació Turística d'Empresaris i Comerciants d'Altafulla (ATECA), Josep Maria Lloret, a petició d'aquesta emissora.
Han estat, això, sí, pocs els establiments turístics que s'han mantingut oberts aquests dies i, per tant, l'oferta limitada ha fet que quedés compensada amb la demanda existent. Igualment, Lloret apunta que en general han estat unes festes positives per al sector i que s'han traduït en unes xifres d'ingressos similars a les de l'any passat.
Lloret destaca que els visitants i turistes de proximitat continuen sent fidels a Altafulla i continuen venint i consumint a la vila. És per això que creu que cal seguir treballant per atraure aquest tipus de clientela i mantenir oberts els negocis per comptar amb una oferta suficient per donar resposta a les seves demandes. Amb tot, reconeix que ara s'obre un període d'escassetat d'aquí a Setmana Santa i que és difícil mantenir obert tots els dies perquè cal compensar molt bé durant el cap de setmana.
Aquesta "travessa pel desert" que cada any s'escau entre el final de les festes de Nadal i la Setmana Santa enguany s'escurçarà una mica, ja que aquest nou període vacacional arribarà més aviat, cosa que se celebra des d'ATECA. Amb tot, això implica que fins a l'estiu, el període d'impàs serà més llarg. El bon temps que hauria de fer ja quan arribi la primavera s'espera que serveixi per atraure visitants en aquest període. Igualment, cal tenir en compte les diverses iniciatives que es puguin tirar endavant a la vila per dinamitzar el sector, com per exemple les jornades gastronòmiques dedicades a la garrofa, en el marc de la jornada tècnica que les empreses productores de garrofa, celebraran a la vila el pròxim mes d'abril.
Josep Maria Lloret, president d'ATECA
Josep Maria Lloret, president d'ATECA