12 de maig del 2025
Bona afluència de comensals en el primer cap de setmana de les jornades de tapes de La Xoixeta
Tot i no marcar-se cap xifra, des d’ATECA, que coordina la iniciativa, creuen que se superarà el nombre de tapes repartides en edicions anteriors
Les jornades de tapes de La Xoixeta han començat a caminar amb força bon peu aquest cap de setmana, si ens atenim a la resposta de la gent, que ha acudit amb ganes de tastar noves propostes als diferents establiments participants. Així ho ha constatat el president de l’Associació Turística d’Empresaris i Comerciants d’Altafulla (ATECA) Òscar Ramírez, qui assegura haver rebut diversos inputs en aquest sentit. Així, destaca que un dels establiments es va quedar sense existències després de repartir totes les tapes que tenia disponibles. Una mala notícia pels qui s’hui van atansar més tard, però una mostra de l’interès que ha despertat la iniciativa. El mateix Ramírez també va poder fer una part de la ruta de tapes i parlar amb alguns dels restauradors, amb sensacions positives en tots els casos, com afirma.
La jornada de tapes continua en marxa durant tota la setmana, oferint tastets diferents de la cuina de fins a 16 establiments de restauració, bars i cafeteries de la vila per convidar la gent a sortir de casa i gaudir de l’oferta gastronòmica de la vila en una època en la qual tot just es comença a gaudir del carrer i el bon temps, però que encara no és temporada alta. La iniciativa és, per tant, una manera de dinamitzar el sector en aquesta època que sol ser més fluixa pel que fa a activitat i fer que els visitants o els turistes no s’emmarquin només en una estació o època de l’any determinada. Si bé desestacionalitzar, seria un dels objectius de les iniciatives que es tiren endavant en l’anomenada temporada baixa, Ramírez treu importància a aquest concepte i considera que la idea principal de la iniciativa és que la gent s’ho passi bé i en gaudeixi. Així mateix, assegura que no s’han marcat expectatives pel que fa a la venda de tapes si bé creu que se superaran xifres d’edicions anteriors.
Recordem que en la ruta de tapes d’enguany hi participa un establiment més que no pas els que ho van fer en l’última edició, ara fa dos anys. N’hi ha de repartits en diferents punts del municipi, tant al centre com a Baix a Mar i a la zona de la ronda i de l’ermita. Amb propostes que van del mar al camp, passant per la granja o els forns de pizza i obradors. Amb arròs, pop, croquetes, patates cuinades de maneres diferents, verdures en crema o a la brasa i carns a la graella, deconstruïdes o en estofat, entre altres composicions. Cadascuna d’elles a un preu de 4,50, amb beguda inclosa.
Òscar Ramírez, president d'ATECA
Òscar Ramírez, president d'ATECA