05 de gener del 2022
Bones perspectives de venda de tortells de Reis a Altafulla
La tradició es manté amb els tortells clàssics de massapà com els més demandats
Les pastisseries d'Altafulla preveuen unes bones vendes de tortells de Reis per enguany. La pandèmia no ha fet variar massa els plans de les famílies que es tornaran a reunir davant d'una taula ben parada per gaudir, un cop més, d'aquesta menja tan típica de casa nostra i que completa una jornada dolça per naturalesa. Després d'obrir els regals deixats per Ses Majestats, res millor que un àpat en bona companyia i el colofó final que pot coronar aquell afortunat que trobi la figureta d'un rei o bé pot fer que el malastruc que trobi la fava, hagi de pagar el pastís.
En qualsevol cas, la tradició es manté, principalment amb el tortell de massapà, que és el que té més sortida, tot i que els farcits amb nata, crema o trufa, també solen tenir molts adeptes. És el cas dels clients de la pastisseria Àngels, que enguany ha notat cert "fervor" per aquest farciment blanc. Ho ha explicat a Altafulla Ràdio la seva nova propietària, la Loredana Vilcu, que alhora ha assenyalat que estan rebent molts encàrrecs d'última hora.
Un dels compradors que aquest 5 de gener ha estat previsor i ja ha recollit el seu tortell per al dia de Reis ha estat el Pau, que ha assenyalat que enguany la mida és més petita que altres anys, quan podien reunir-se més gent a casa, abans de la Covid.
El tràfec a la pastisseria Àngels del carrer del Mar d'Altafulla és constant aquest dimecres, com també ho és al Forn Nogués, al carrer Mn. Miquel Amorós. Aquí asseguren que no han notat un canvi important en els hàbits de consum de tortells dels veïns i veïnes d'Altafulla. Compten amb força encàrrecs de totes les mides de tortells i compten amb una producció continuada que els permet vendre'n també a aquells qui no encarreguen o arriben a última hora. Igualment, la seva propietària, l'Anna Nogués, explica que sovint es compra una mica més de tortell del que es menjarà el dia de Reis per tenir algun tros sobrer per al dia anterior. Aquests, segur, són els més llaminers.
De ben segur que aquesta nit els pastissers i pastisseres d'Altafulla també faran hores extres com els Reis per tal que tothom pugui tenir el seu tortell a taula l'endemà.
Loredana Vilcu, propietària de la pastisseria Àngels
Pau, un comprador de tortells
Anna Nogués, propietària del forn Nogués