Notícies
Foto: Arxiu
22 de juny del 2021
Clam des de l’Audiència de Tarragona per comptar de manera urgent amb la Ciutat de la Justícia
L’antiga presó o la Tabacalera, són les opcions més plausibles per construir l’espai que aglutini tots els serveis judicials de la demarcació
El president de l’Audiència de Tarragona, Joan Perarnau, reitera la necessitat urgent del Fòrum de la Justícia, per poder garantir un servei en condicions. Perarnau hi ha insistit durant la presentació de la Memòria d’activitat judicial de l’any passat. S’ha mostrat optimista al respecte i ha explicat que durant l’últim any el departament de Justícia i l’Ajuntament de Tarragona han estat estudiant diverses alternatives per desenvolupar el projecte.

Entre les opcions que hi ha damunt la taula, hi ha la de construir-la on hi ha l'antiga presó o adaptar les instal·lacions de l'antiga Tabacalera. Així i tot, encara no hi ha data per a la construcció de l’edifici que ha d’aglutinar tots els òrgans judicials que ara es troben dispersos per la ciutat.

Aquesta dispersió és un dels problemes que denuncien des de fa anys els professionals de justícia, perquè dificulta la feina que fan. L’altra, és la cada vegada més evident falta d’espai.

El president de l’Audiència ha exposat que ara, per exemple, amb les restriccions que imposa la Covid-19, no hi ha cap sala prou gran per poder jutjar les macrocauses. Per tot plegat, Perarnau insisteix que la Ciutat Judicial és una necessitat urgent.

D’altra banda, Joan Perarnau preveu un augment de causes en la jurisdicció social quan s'acabin els ERTO. Això podria arribar a saturar uns jutjats que ja es troben al límit.
Joan Perarnau, president de l'Audiència de Tarragona
Social
Et recomanem
Art al carrer: mercat d'art d'Altafulla
2 de juny de 10h a 15h a l'era del Senyor
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla
22è Aplec de sardanes 'Vila d'Altafulla'
9 de juny durant tot el dia al parc del Comunidor
Organitza: Associació Altafulla Sardanista
XXIV Nit de Bruixes d'Altafulla
28 i 29 de juny a la plaça de l'Església i voltants
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla