Notícies
Foto: URV
11 de juny del 2021
Comencen les obres del carril bici que unirà els campus Catalunya i Sescelades de la URV
L’actuació la du a terme l’Ajuntament de Tarragona i s’emmarca en el pla per lligar tota la ciutat de Llevant a Ponent amb aquesta infraestructura
L’Ajuntament de Tarragona ha iniciat al barri de Sant Pere i Sant Pau les obres del carril bici que unirà la Plaça Imperial Tàrraco i els campus Catalunya i Sescelades. Un itinerari que previsiblement serà operatiu el primer quadrimestre del proper curs. Això suposarà una alternativa de transport segura i sostenible per als membres de la comunitat universitària que s’hagin de desplaçar des del centre de la ciutat de Tarragona a algun dels dos campus universitaris.

Aquest carril tindrà l’asfalt de color vermell, perquè es vegi amb claredat i es faran accessibles totes les cruïlles i voreres per on passi. D’aquesta manera, segons s’explica des del consistori tarragoní, es vol aconseguir “que la gent que utilitza el cotxe per moure’s per la ciutat vegi més atractiu fer-ho amb bicicleta o amb patinet en detriment del vehicle” i poder fer-ho amb seguretat. El carril bici educatiu i el de Pere Martell són els primers carrils bicis de la ciutat, però en vindran molts més,q ue han de permetre enllaçar tota la ciutat amb aquest tipus de vials des de Llevant a Ponent.

Per la seva banda, des de la URV es mostren satisfetes que finalment aquesta iniciativa s’hagi fet realitat tenint en compte que era una reivindicació història de la comunitat universitària ja que des del 2010, existeix a la institució un Pla de Medi Ambient, que ha tingut com a objectiu reduir les emissions de gasos d’efecte hivernacle produïts pels desplaçaments de la comunitat universitària. Igualment asseguren que junt amb el projecte per l’Hidrogen Verd, és una “primera passa per a la descarbonització de la ciutat”.

El recorregut del nou carril bici educatiu unirà Sant Pere i Sant Pau amb la Plaça Imperial i, la segona fase, s’estendrà cap a Ponent. Des del Campus Sescelades de la URV baixarà cap a la plaça Imperial Tarraco passant pels carrers Comas i Maduell i Pi Maragall, camí dels Quatre Garrofers, avinguda Catalunya i Marquès de Montoliu. Aquesta primera fase de la xarxa de carrils bici de la ciutat arribarà fins a l’avinguda Roma. Aquest canvi viari també implicarà desplaçar les parades de busos a l’interior dels carrils, per deixar el lateral per la mobilitat sostenible.
Social
Et recomanem
Art al carrer: mercat d'art d'Altafulla
2 de juny de 10h a 15h a l'era del Senyor
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla
22è Aplec de sardanes 'Vila d'Altafulla'
9 de juny durant tot el dia al parc del Comunidor
Organitza: Associació Altafulla Sardanista
XXIV Nit de Bruixes d'Altafulla
28 i 29 de juny a la plaça de l'Església i voltants
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla