25 d'octubre del 2018
Comencen les XI Jornades Gastronòmiques i Terceres de la Garrofa d’Altafulla
Set restaurants ofereixen diferents menús per una mostra que s’allargarà fins a l’11 de novembre, en plena Festa Major de Sant Martí
Aquest dijous comencen les XI Jornades Gastronòmiques i Terceres de la Garrofa d’Altafulla. Set restaurants del municipi ofereixen fins a l’11 de novembre diferents menús on la garrofa i els seus derivats són ingredients d’alguns dels plats i on el comensal descobrirà propietats d’aquest producte tan nostre que de ben segur eren desconegudes per ell.
Els preus dels menús van des dels 25 als 38 euros i s’hi poden degustar sorprenents elaboracions amb garrofa com uns canalons de bolets amb beixamel de garrofa, o unes orelletes de garrofa amb crema de canyella i garrofa. El regidor de Comerç i Turisme, Jaume Sànchez, ha explicat que l’oferta de menús i preus són molt variats perquè “cadascú s’adapti a l’oferta que més li convingui”.
Altafulla és el primer municipi català que organitza unes jornades gastronòmiques destinades a donar a conèixer les propietats d’aquest fruit tan arrelat al nostre territori i alhora tan “menyspreat”. De fet, la garrofa és el millor substitut del cacau. Té sis vegades menys greix que el cacau, nombroses vitamines i minerals, i conté petites quantitats de pectina i lignina, que afavoreixen la digestió, és a dir, que és un aliment probiòtic que calma la diarrea i equilibra el restrenyiment. Conté més ferro que la carn de vedella, més calci que la llet de vaca i, també, magnesi. I a més, és apta per a celíacs, ja que és un aliment lliure de gluten, entre d’altres propietats beneficioses.
El regidor de Comerç ha recordat que les jornades incorporen el Concurs al Plat! Es tracta que els comensals facin una fotografia del plat que mengin i la pengin a Facebook, Twitter o Instagram amb l’etiqueta #garrofa2018 i, d’entre totes les imatges, se n’escolliran les tres millors que seran obsequiades amb un àpat per a dues persones en un dels restaurants participants, i un llibre “La pastisseria i la cuina de la garrofa”.
Les persones premiades es donaran a conèixer el 16 de novembre a través del web de l’Ajuntament d’Altafulla (www.altafulla.cat). L’àpat per a dues persones es podrà fer de dilluns a divendres i tindrà validesa fins al 31 desembre de 2018. Els restaurants participants són El Pozo, La Toque, De Bar, Oreneta, Bruixes de Burriac de l’Hotel Gran Claustre, Voramar i Costa Dorada.
Jaume Sánchez, regidor de Comerç d'Altafulla
Jaume Sánchez, regidor de Comerç d'Altafulla