Notícies
Foto: Ajuntament de Creixell
22 de juny del 2021
Creixell disposarà enguany dels primers habitatges de lloguer social
Un conveni amb la SAREB, permetrà comptar amb dos pisos per a famílies vulnerables, a un preu assequible
L'Ajuntament de Creixell ha establert un conveni amb la SAREB (Sociedad de Gestión de Activos Procedentes de la Reestructuración Bancaria) per a la cessió de dos pisos que es destinaran a habitatge de protecció oficial. Un d’aquests servirà per regular la situació d'una família vulnerable del municipi i l'altre es destinarà a pis d'emergència social.

L'acord, aprovat pel plenari, preveu una aportació econòmica municipal durant els quatre anys de durada del conveni. L'Ajuntament farà una aportació mensual de 125 euros per als habitatges ocupats, i de 75 euros, si es troben desocupats. Segons les previsions de la Regidoria d'Igualtat i Serveis Socials, l'Ajuntament aportarà 1.200 euros per al segon semestre d'enguany, i 2.400 euros els anys 2022, 2023 i 2024, ja que es preveu que els dos habitatges cedits en règim d'ús de fruit estiguin ocupats per famílies.

Durant la vigència del contracte de cessió de l'habitatge en règim d'usdefruit, les despeses que se'n derivin es repartiran entre la SAREB i l'Ajuntament de Creixell. Així, la promotora cobrirà les assegurances dels habitatges, les quotes de la comunitat de propietaris i les despeses de manteniment o reparacions de caràcter extraordinari. Per la seva banda, l'Ajuntament es farà càrrec de la resta de despeses (cèdula d'habitabilitat, certificat d'eficiència energètica, despeses derivades de l'ús diari i manteniment de l'habitatge, mesures per a preveure l'ocupació il•legítima, despeses d'administració o gestió de l'habitatge i l'IBI. En cas que es requereixin obres d'adaptació per habitabilitat, l'Ajuntament i la SAREB assumiran el 50% del seu cost, fins a un màxim de 7.000 euros per pis.

L’acord ha estat possible gràcies a les gestions realitzades, ja des de principis d’any, des del consistori amb la SAREB i amb el Programa de Mediació per al Lloguer Social de l'Agència de l'Habitatge del Consell Comarcal del Tarragonès. La voluntat és que es posi a disposició del consistori habitatges desocupats que l’entitat té al municipi. I posar-los al mercat de lloguer a un preu assequible.

La Regidoria de Benestar Social de Creixell exerceix un paper d'intermediari, amb el recull de documentació sobre el perfil de persones o famílies que poden ser beneficiàries, que seran seleccionades des de l’agencia de l’habitatge i/o des de Serveis Socials amb un informe de vulnerabilitat i a la vegada, s'informa dels avantatges i característiques del programa als propietaris dels habitatges.
Social
Et recomanem
Art al carrer: mercat d'art d'Altafulla
2 de juny de 10h a 15h a l'era del Senyor
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla
22è Aplec de sardanes 'Vila d'Altafulla'
9 de juny durant tot el dia al parc del Comunidor
Organitza: Associació Altafulla Sardanista
XXIV Nit de Bruixes d'Altafulla
28 i 29 de juny a la plaça de l'Església i voltants
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla