Notícies
Foto: Ajuntament de Creixell
28 de març del 2024
Creixell es prepara per celebrar la X Fira Medieval aquest cap de setmana
L’esdeveniment comptarà amb una cinquantena de parades, que s’instal·laran al centre del nucli històric de la vila
El Mercat Medieval de Creixell arriba a la seva desena edició “consolidat com una de les fires d’aquesta temàtica més importants del territori”. Així ho assegura l’Ajuntament de Creixell, que aprofita els dies de Setmana Santa per organitzar l’esdeveniment amb l’objectiu de donar a conèixer i revitalitzar el poble. També, convertir la festa en un punt de trobada d’amics dels pobles de la contornada i d’arreu de Catalunya.

La fira comptarà amb més d’una cinquantena de parades i activitats diverses, que s’instal·laran al nucli històric de la vila, i els espais habituals de recreació històrica. A més, hi hauran cercaviles, demostració d’oficis tradicionals, atraccions medievals, parades d’artesania, zona de taverna, malabars, taller i demostració d’instruments de l’època. I per als infants, s’oferiran jocs tradicionals i s’habilitarà un espai d’atraccions.

“La recreació del Mercat Medieval de Creixell actual està basada en un moment històric i clau de la vila”, expliquen des de l’Ajuntament. L’any 1083 el Rei Felip de França va nomenar carlà de Creixell a Artal Gilmundo. Va ser el primer creixellenc del qual es té notícia documentada. El monarca va encarregar-li la creació pròpiament dita de Creixell. Per aquest motiu, des de l’àrea de Turisme pretenen recrear el passat medieval del municipi.

La Fira Medieval és una de les cites més importants de Creixell des del punt de vista turístic i comercial. No debades, en les nou edicions realitzades anteriorment ha comptat sempre amb més de 4.000 visitants.
Social
Et recomanem
La vida de les elits vota Tàrraco
14 d'abril d'11h a 12:30h a la vil·la romana dels Munts
Venda d'entrades a: www.mnat.cat/entrades
Fira de Sant Jordi
23 d'abril de 10h a 20h a l'avinguda Marquès de Tamarit
Programa de St. Jordi complet a: www.altafulla.cat
15a Cursa 1 de maig
1 de maig a partir de les 9:45h des de la Via Augusta
Organitza: Atletes d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla