Notícies
Foto: Ajuntament de Creixell
12 de juliol del 2021
Creixell instal·la una escultura d'un peix gegant a la platja per conscienciar sobre la cura del medi ambient
'El peix que menja plàstic' és com un contenidor que promou el correcte reciclatge del plàstic en un dels espais naturals on se n'usa gran quantitat
Creixell ha impulsat una nova iniciativa per conscienciar veïns i visitants sobre la necessitat de tenir cura de l'entorn, del medi ambient i, en especial, de reciclar el plàstic i, sobretot, de no llençar-lo a les platges ni al mar. És per això que s'ha instal·lat a la platja del Port Romà, a tocar de la caseta de socorrisme, de l'escultura El peix que menja plàstic, que ha estat creada per l'escultor Rosendo Porro Cuesta, del taller L'Enclusa de Canovelles.

La seva funció és la d'un contenidor que està pensat per cridar l'atenció i així promoure el correcte reciclatge del plàstic en un dels espais naturals on s'utilitza una gran quantitat de recipients d'aquest material. Al mateix temps, també pretén crear consciència sobre que si aquests residus es tiren al mar, molt probablement acabaran sent ingerits per peixos reals.

La seva ubicació està pensada per ser utilitzada pers usuaris de la platja i per aquelles persones que vagin a veure'l. Tot plegat amb l'objectiu que uns i altres entenguin la necessitat imperiosa de reciclar els envasos i assumeixin l'existència del problema ambiental que suposa llançar aquests residus a la mar, on triguen dècades a degradar-se i poden incorporar-se amb molta facilitat a la cadena tròfica de les espècies marines i en conseqüència, també poden ser ingerides per les persones.
Social
Et recomanem
Art al carrer: mercat d'art d'Altafulla
2 de juny de 10h a 15h a l'era del Senyor
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla
22è Aplec de sardanes 'Vila d'Altafulla'
9 de juny durant tot el dia al parc del Comunidor
Organitza: Associació Altafulla Sardanista
XXIV Nit de Bruixes d'Altafulla
28 i 29 de juny a la plaça de l'Església i voltants
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla