Foto: Ajuntament de Creixell
20 d'agost del 2024
Creixell pateix la mala praxi d’algunes persones a l’hora de llençar els residus a les illes de contenidors
El consistori s’ha trobat amb zones amb una quantitat important de deixalles a terra, fora dels habitacles malgrat no estiguessin plens
L’Ajuntament de Creixell ha hagut de fer front en els darrers dies a un dels mals endèmics de les temporades d’estiu, el del desbordament i la brutícia d’algunes illes de contenidors. Concretament, el focus més problemàtic ha sigut el que hi ha a la cantonada del carrer Juli César amb el carrer Trajà, amb una gran quantitat de residus a terra, fora dels habitacles.
Després de detectar el problema, i també de rebre les queixes de diversos veïns, el consistori ha mantingut converses amb el Consell Comarcal del Tarragonès (CCT) i l’empresa concessionària de la recollida de la brossa, FCC, per netejar ràpidament la zona. A la vegada, ha donat algunes recomanacions a través del web:
- Plegar les caixes de cartró i posar-les a dins del contenidor blau (molta gent el deixa fora, sense doblegar).
- Si el contenidor més proper està ple, anar a qualsevol altre punt de recollida dins del poble per llençar els residus.
- Usar el servei municipal de recollida de voluminosos (tots els dilluns) en comptes de llençar-los als contenidors. Només cal trucar al telèfon 977 80 02 02, de dilluns a divendres, de 9h a 14h.
El de Creixell és només un exemple dels problemes que pateixen molts municipis, siguin de costa o d’interior, pel creixement significatiu de la població en el període de vacances. És cert que en el cas dels pobles que tenen platja es nota més, com és el cas o el d’Altafulla, Torredembarra o Roda de Berà. Més persones, més residus, i sovint les illes de contenidors són insuficients per a tanta quantitat.
Tampoc ajuda la mala praxi d’algunes persones, o fins i tot restaurants i comerços, que deixen les deixalles fora dels contenidors malgrat que aquests encara tinguin espai en el seu interior, la qual cosa provoca que el terra quedi brut, sobretot pel líquid que produeix la fracció orgànica. No es pot generalitzar, però és una realitat que per als ajuntaments és difícil controlar completament.