Notícies
16 de novembre del 2020
Crida perquè Altafulla es volqui en el Gran Recapte d'Aliments
Totes les donacions que es facin als supermercats locals es destinaran a comprar aliments per les famílies necessitades que atén Càritas Altafulla
Aquest dilluns s'ha donat el tret de sortida a una nova campanya del Gran Recapte d'Aliments que es realitza anualment per aquestes dates per tal de recollir aliments arreu de Catalunya per a aquelles persones que no tenen recursos. Enguany la campanya compta amb un component imprevist i que ha agreujat notablement la situació dels més vulnerables, com és la pandèmia i la crisi a tots els nivells que ha provocat. Aquest greuge, en el cas del Banc dels Aliments, impulsor de la iniciativa, es materialitza també en forma d'impediment per tirar endavant el recapte com s'ha fet sempre, amb la recollida física d'aliments als supermercats en el mateix moment que la gent els dona. Per contra, aquest cop s'hauran de fer donacions d'aliments virtuals, en forma de diners, ja sigui per internet o en passar per caixa i com a donatiu econòmic.

Si bé es calcula que a tot el país la demanda d'aliments ha crescut en un 40% respecte a anys anteriors, des d'Altafulla, una de les responsables de Càritas, Pilar Murúa, ha assenyalat que aquest percentatge és més elevat, ja que dia rere dia se sumen noves famílies que requereixen l'ajuda de l'entitat.

Murúa ha assenyalat que actualment a Càritas tenen romanent d'aliments per a uns dos mesos gràcies a les aportacions de la Unió Europea tot i que és possible que aquests tempos s'escurcin si augmenta la demanda.

Per evitar anar justos de recursos, Múrua ha fet una crida a la solidaritat dels veïns d'Altafulla que comprin als supermercats locals i que hi deixin a caixa les seves donacions. Confia que malgrat la situació actual, els altafullencs seran generosos i quan Càritas pugui accedir a les donacions fetes podran comprar prou aliments per tenir un bon magatzem i repartir a les famílies que ho necessitin sense perdre en quantitat d'aliments ni en qualitat.
Les donacions es poden fer des d'aquest dilluns i durant tota la setmana. A més divendres tarda i dissabte al matí hi haurà dos voluntaris de Càritas per donar informació als compradors sobre la campanya.
Pilar Murúa, membre de Càritas Altafulla
Pilar Murúa, membre de Càritas Altafulla
Social
Et recomanem
Revetlla de Sant Joan
23 de juny a partir de les 21h a la zona verda del Castell
Programa complet a: www.altafulla.cat
Taller 'Educació sexual i literatura'
25 de juny a les 17h al museu etnogràfic
Inscripcions al Whatsapp: 608 589 530
XXIV Nit de Bruixes d'Altafulla
28 i 29 de juny a la plaça de l'Església i voltants
Programa complet a: www.altafulla.cat
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla