Notícies
29 de gener del 2015
Detinguts a Torredembarra en la trama de frau fiscal amb cotxes de luxe
Els investigadors calculen que podrien haver defraudat 20 milions d'euros amb l'IVA. Les detencions ja ascendeixen a 35
L'operació policial contra l'organització assentada a Tarragona i dedicada a l'evasió d'IVA amb la venda a França de cotxes de luxe ja ha practicat 35 detencions i, segons fonts properes al cas, poden acabar sent 39. Se'ls atribueixen delictes contra la hisenda pública –de França– i de blanqueig de capital, principalment. També se'ls investiga per tràfic de drogues i prostitució.

El conseller d'Interior, Ramon Espadaler, ha confirmat que en total s'han dut a terme una quinzena d'entrades i registres a Tarragona, Torredembarra, Creixell, l'Ametlla de Mar (Baix Ebre) i El Perelló (Baix Ebre). Algun dels escorcolls s'han allargat més de sis hores. També s'han produït entrades a Perpinyà, Màlaga i Almeria. En l’escorcoll s'ha registrat el prostíbul Havana Club de Torredembarra.

La xarxa estava dedicada a defraudar l'IVA de la hisenda francesa a través de la compra de cotxes de gama alta. Des de Romania, Bulgària, Espanya i Eslovènia s'emetien les factures falses per a uns vehicles que acabaven a la mateixa França o Itàlia. Es calcula que el valor del frau ascendiria a un total de 20 milions d'euros, tot i que altres fonts l'eleven fins a 80 milions d'euros.

El dispositiu conjunt ha estat tutelat des de l'organització europea Eurojust i es troba sota secret de sumari, dictat pel jutjat d'instrucció número 1 de Tarragona. Hi han participat la Divisió d'Investigació Criminal dels Mossos d'Esquadra, la Guàrdia Civil, professionals de l'Agència Tributària, la policia judicial de Toulouse i el servei nacional de duanes judicial de Lyon.
Ramon Espadaler, conseller d'Interior
Social
Et recomanem
Revetlla de Sant Joan
23 de juny a partir de les 21h a la zona verda del Castell
Programa complet a: www.altafulla.cat
Taller 'Educació sexual i literatura'
25 de juny a les 17h al museu etnogràfic
Inscripcions al Whatsapp: 608 589 530
XXIV Nit de Bruixes d'Altafulla
28 i 29 de juny a la plaça de l'Església i voltants
Programa complet a: www.altafulla.cat
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla