Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
10 de juliol del 2024
El 37è FIM d'Altafulla manté el programa de set concerts per a tots els públics
Dins d'una oferta variada, destaca l'aposta pel tango i instruments poc freqüents com l'oboè, els de corda polsada o l'arpa
El mes d'agost arribarà acompanyat de la 37a edició del Festival Internacional de Música d'Altafulla, una de les cites culturals plenament consolidades i imprescindibles al municipi i a la resta de la demarcació. La proposta compta amb la complicitat tant dels veïns de la vila com de les persones que s'hi troben de vacances, i fins i tot de moltes altres que venen expressament el dia de l'actuació corresponent des d'altres punts del país.

Enguany, el FIM d'Altafulla es durà a terme del 3 al 22 d'agost amb un programa format per set concerts. Com és habitual, es duran a terme a les 22h a la plaça de l'Església, l'escenari principal i únic, que aquest dimecres 10 de juliol també ha acollit la presentació oficial de l'esdeveniment.

La regidoria de Cultura de l'Ajuntament d'Altafulla, Gemma Maymó, s'ha mostrat satisfeta de donar continuïtat a un festival tan reputat gràcies a la tasca dels seus directors artístics. Igualment, espera mantenir l'èxit dels últims anys i esgotar les localitats en tots els concerts.

Respecte al programa, un dels directors artístics, Claudi Arimany, ha explicat que "seguim amb la idea de sempre d'oferir una programació adient al públic d'estiu", que serveixi "de complement a la seva estada a Altafulla". Amb tot, ha destacat l'aposta d'enguany per tornar a portar el tango, i per instruments poc freqüents a la cita com l'oboè, els de corda polsada o l'arpa, de la mà aquest últim de l'exprofessora de l'Escola de Música Municipal d'Altafulla, Esther Pinyol.

Per la seva part, el company d'Arimany en la direcció del festival, Albert Sardà, ha realçat que "és obert a tothom i té una gran quantitat de continguts, que no trobes en altres esdeveniments amb més pressupost". També ha reivindicat la música clàssica com un gènere "amb molts vessants", i la seva aposta personal per propostes contemporànies del segle XX.

Un altra característica del festival és que totes les actuacions estan pensades per amenitzar la nit i que siguin fàcils d'entendre i escoltar per part del públic. Els directors artístics també destaquen la varietat d'instruments i estils presents al programa, i també la particularitat de l'acústica que ofereix la plaça de l'Església, "sobretot per l'espectador", ha puntualitzat Arimany.

PROGRAMA COMPLET I VENDA D'ENTRADES

El programa del 37è FIM d'Altafulla és el següent:

Dissabte 3 d'agost: 'El tango', amb Orlando di Bello i Carles Pons.
Dilluns 5 d'agost: 'Un vespre amb Mozart', amb Claudi Arimany i el Quartet de corda 'Uceli'.
Dimecres 7 d'agost: 'Dúo de corda greu', amb Ignacio Peerbech i Frano Kakarigi.
Divendres 9 d'agost: 'Recital per a soprano, mezzosoprano i piano', amb Katharina Adamcyk, Cornelia Sonnleithner i Robert Lehrbaumer.
Dimecres 14 d'agost: 'Concert de violí i arpa', amb Linda Hedlun i Esther Pinyol.
Dilluns 19 d'agost: 'Concert de música de cambra', amb el Trio de corda 'Guidantus de Sicília' i oboè.
Dijous 22 d'agost: 'Dúo Áqüila', amb Jorge Casanova i Miguel Ángel Sanz.

El preu de les entrades és de 15 euros un concert (7,5 euros pels titulars del carnet jove), 49 euros l'abonament per a quatre concerts, i 65 euros per a l'abonament de tot el festival. La venda d'entrades es realitzarà a l'Oficina de Turisme, a la plaça dels Vents, i al web www.altafulla.cat
Gemma Maymo, regidora de Cultura d'Altafulla
Claudi Arimany, director artístic del Festival Internacional de Música d'Altafulla
Albert Sardà, director artístic del Festival Internacional de Música d'Altafulla
Social
Et recomanem
Festival Altacústic
19 i 20 de juliol a la plaça de l'Església i la plaça del Pou
Programa complet a: www.altacustic.cat
Concurs de Castells de Sorra
20 de juliol a les 11h davant del Parc de Voramar
Bases del concurs i inscripcions a: www.altafulla.cat
MNACTEC Bus
26, 27 i 28 de juliol al carrer Atzavares
+ info i reserves a: mnactec.cat/ca/exposicio-detall/mnactec-bus
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla