Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
28 de març del 2024
El Camí de la Creu d’Altafulla se suspèn a causa de la pluja
Enguany es recuperava l’obra teatralitzada amb la representació del Sant Sopar a la plaça del Pou i un reconeixement a Fonxo Blanch
Altafulla estava preparada per recuperar aquest Dimecres Sant un dels actes més importants en el programa de Setmana Santa. El Camí de la Creu tornava quatre anys després. Ho feia, és cert, amb un format reduït i representant únicament el Sant Sopar, però finalment la direcció de l’obra ha decidit suspendre la funció a causa de la meteorologia.

La directora artística del Camí de la Creu, Joana Badia, ha reconegut que per a la comissió ha sigut “una decisió dolorosa perquè era un any de recuperació”.

La pluja en cap cas ha estat un impediment per dur a terme “un agraïment, un reconeixement” al veí Fonxo Blanch. Badia recorda que va ser ell qui, com a regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Altafulla, va animar-la a fer les representacions del Camí de la Creu. D'aquesta manera es va convertir en un dels promotors de l'activitat, i actualment és l'actor que dona vida a Sant Andreu.

Precisament, Blanch recorda els inicis del Camí de la Creu i assegura que després de quatre anys sense poder representar-lo “em feia molta il·lusió recuperar-lo”. Pel que fa al reconeixement, ha assegurat que ha sigut una experiència molt sentimental

Cal recordar, que el Camí de la Creu va quedar suspès el 2020 i el 2021 a causa del coronavirus, mentre que els dos anys següents, es va optar per adaptar el format amb una exposició retrospectiva de cartells i fotografies el 2022, i amb la projecció d'un recull audiovisual dels 20 anys de la iniciativa el 2023.
Joana Badia, directora artística del Camí de la Creu
Joana Badia, directora artística del Camí de la Creu
Fonxo Blanch, exregidor de Cultura i un dels promotors del Camí de la Creu
Social
Et recomanem
La vida de les elits vota Tàrraco
14 d'abril d'11h a 12:30h a la vil·la romana dels Munts
Venda d'entrades a: www.mnat.cat/entrades
Fira de Sant Jordi
23 d'abril de 10h a 20h a l'avinguda Marquès de Tamarit
Programa de St. Jordi complet a: www.altafulla.cat
15a Cursa 1 de maig
1 de maig a partir de les 9:45h des de la Via Augusta
Organitza: Atletes d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla