Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
01 de juliol del 2021
El caporal Jordi Gil defineix el full de ruta de la Policia Local d’Altafulla
La formació dels agents, la consolidació de les places fixes i l’apropament a la ciutadania són els primers reptes
El caporal Jordi Gil ja fa un mes que dirigeix la Policia Local d’Altafulla després que el Sotinspector Àngel Fernández emprès un nou repte professional. Durant aquestes primeres setmanes com a responsable, ha pogut donar compte dels canvis que s’han produït tant al cos policial com al municipi respecte a la situació que va conèixer quan va formar part de la Comissió de Serveis l’any 2005.

Per nombre d’habitants, menys de 10.000, Altafulla no està obligada a tenir una Policia Local. No obstant això, el fet que sigui un municipi turístic i limítrof amb Tarragona i Torredembarra, fa que requereixi un cos de seguretat que vetlli per la ciutadania i que aquesta “se senti segura”. Així ho ha assegurat en l’entrevista a l’Hora Local d’aquesta emissora.

Els primers dies com a cap li han resultat “força intensos”, ja que els ha dedicat a comprovar de primera mà com funciona actualment la Policia Local “i com es pot millorar dia a dia”, ha reconegut. També ha emprat una part del temps a veure quins problemes hi ha a Altafulla, i si aquests requereixen un augment de la plantilla.

Més enllà de les exigències lògiques de l’estiu, Gil creu que és necessari que els agents interins tinguin l’oportunitat d’obtenir una plaça definitiva a Altafulla. Aquesta també és la voluntat de l’Ajuntament, que pretén regularitzar la situació dels agents perquè les places que ostentin siguin fixes. De fet, el coalcalde Jordi Molinera va dir en aquesta emissora que el procés selectiu es podria obrir aquesta tardor.

Una altra de les prioritats del caporal Jordi Gil és fer que “els agents estiguin còmodes i tinguin eines per treballar”. En aquest sentit, ha destacat la importància que aquests puguin formar-se en les especialitzacions que més els agradin. Això permetria al cos ser més pròxim a la ciutadania.

Precisament, pel que fa a la formació, recentment s’ha dut a terme a Altafulla unes Jornades d’Operativa Policial amb unitats K9. La vila va acollir durant dos dies a 40 policies d’arreu de l’Estat en el marc d’una instrucció, que també va servir perquè els agents locals poguessin treballar diverses tècniques que no necessàriament tenien a veure amb els cans.
Jordi Gil, caporal de la Policia Local d'Altafulla
Jordi Gil, caporal de la Policia Local d'Altafulla
Jordi Gil, caporal de la Policia Local d'Altafulla
Social
Et recomanem
Art al carrer: mercat d'art d'Altafulla
2 de juny de 10h a 15h a l'era del Senyor
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla
22è Aplec de sardanes 'Vila d'Altafulla'
9 de juny durant tot el dia al parc del Comunidor
Organitza: Associació Altafulla Sardanista
XXIV Nit de Bruixes d'Altafulla
28 i 29 de juny a la plaça de l'Església i voltants
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla