Notícies
Foto: Ajuntament d'Altafulla
26 de febrer del 2024
El CCT concedeix la distinció de Mèrit de Serveis Distingits a Antònia Coscojuela
L’altafullenca va fundar l’Escola Municipal de Música i ha dirigit les corals infantil, de veus blanques i Nous Rebrots de la vila
Un acte al Centre Cultural del Catllar, el passat divendres a la tarda, va servir per celebrar una nova edició de la concessió de distincions de Mèrit de Serveis Distingits que atorga anualment el Consell Comarcal del Tarragonès (CCT). Els guardons tenen com a objectiu honorar persones o entitats en mèrits a la labor realitzada, que hagin contribuït a augmentar el prestigi d’un municipi del Tarragonès o de la comarca en el seu conjunt.

I enguany, en la 8a edició dels reconeixements, a proposta de l’Ajuntament d’Altafulla, que ho havia aprovat per Ple el setembre de 2022, la veïna altafullenca Antònia Coscojuela Dieste ha sigut qui ha pujat a l’escenari per recollir el guardó. La coalcaldessa Alba Muntadas ha destacat la seva trajectòria als micròfons d’Altafulla Ràdio i l’ha definit com un “referent” en l’àmbit de l’educació al poble.

Nascuda a Lleida, Coscojuela va començar a estudiar música als quatre anys. La seva família va anar a viure a Barcelona, i ella va continuar els estudis musicals al Conservatori Superior de Música. El 1969 es va traslladar amb els seus pares a Altafulla. Va treballar com a mestra de solfeig i piano al Centre de Lectura de Reus i al Conservatori de Música de Tarragona. El 1977 va obtenir el títol superior de Solfeig i de Piano del Conservatori de Música de Barcelona.

Es va interessar, des de ben aviat, per la nova pedagogia musical d’Irineu Segarra. Com a mestra de música, s’ha basat sempre en els principis d’aquest mètode: la introducció de la música als infants a través del cant, sobretot amb les cançons populars i tradicionals. Durant els anys setanta va dirigir diverses corals a Altafulla: la Coral Infantil, la Coral de veus blanques i la Coral Nous Rebrots. També va començar la seva tasca com a organista de la parròquia d’Altafulla, activitat que va mantenir durant unes quantes dècades.

El 1981 es va casar amb l’altafullenc Josep Maria Vives, i el 1984 va néixer la seva filla. Aleshores es va dedicar a donar classes particulars de solfeig i piano a casa seva. L’any 1992 va fundar, juntament amb Maria Bellido, l’Escola Municipal de Música d’Altafulla. I de fet, en va ser la directora des del 1996 fins al 2008, i professora fins al 2014, quan es va jubilar.

Divendres passat al Catllar, Coscojuela va estar acompanyada en tot moment dels membres de la Corporació municipal, tant de l’equip de govern com de l’oposició. La coalcaldessa d’Altafulla, Alba Muntadas, ha insistit en la necessitat de posar en valor la vida i l’obra d’altafullencs que han deixat petjada al municipi. I això es pot fer, ha dit, mitjançant aquesta iniciativa del Consell Comarcal, però també nomenant fills predilectes de la vila, o escollint figures rellevants per al nomenclàtor de carrers.

L’acte del Catllar va ser presentat per la periodista Núria Cartañà i amenitzat pel grup musical Julivert. D’altra banda també es van lliurar distincions a Joan Ignasi Porta Lacueva, a títol pòstum (Ajuntament del Catllar); a Joan Reig i Solé (Ajuntament de Constantí); als germans Romero Lladó de Cal Telesforo (Ajuntament de Creixell); a l’Escola de Música del Morell (Ajuntament del Morell); a l’Associació Escola de Música Lautaro dels Pallaresos (Ajuntament dels Pallaresos); a Joan Josep Padreny Boix (Ajuntament de Perafort); a l’Entitat Urbanística del Roc de Sant Gaietà de Roda de Berà (Ajuntament de Roda de Berà); a la Comissió de Festes de Salomó (Ajuntament de Salomó); a Creu Roja Salou (Ajuntament de Salou); a l’Esbart Santa Tecla de Tarragona (Ajuntament de Tarragona); al Ball de Diables de Torredembarra (Ajuntament de Torredembarra) i a Carles Jansà i Gran (Ajuntament de Vila-seca).
Alba Muntadas, coalcaldessa d'Altafulla
Alba Muntadas, coalcaldessa d'Altafulla
Social
Et recomanem
La vida de les elits vota Tàrraco
14 d'abril d'11h a 12:30h a la vil·la romana dels Munts
Venda d'entrades a: www.mnat.cat/entrades
Fira de Sant Jordi
23 d'abril de 10h a 20h a l'avinguda Marquès de Tamarit
Programa de St. Jordi complet a: www.altafulla.cat
15a Cursa 1 de maig
1 de maig a partir de les 9:45h des de la Via Augusta
Organitza: Atletes d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla