Notícies
25 de novembre del 2015
El Centre Penitenciari Mas d'Enric del Catllar entra en funcionament amb el trasllat de 180 interns
La presó de Tarragona tanca definitivament com a centre penitenciari de règim ordinari, i comença a funcionar com a centre de règim obert
El Centre Penitenciari Mas d’Enric, al Catllar, ha entrat en funcionament aquest dimarts amb el trasllat dels primers 180 interns des de l’antiga presó de Tarragona. L’operació s’ha realitzat mitjançant un dispositiu conjunt amb els Mossos d’Esquadra, i d’acord amb les previsions del Pla d’equipaments penitenciaris del Govern, que preveu el tancament dels centres que ja no responen als requeriments del model penitenciari català.

Els interns han estat distribuïts en els cinc mòduls de vida que s’obren en aquesta primera fase de posada en funcionament del Centre penitenciari. Tres d’aquests són per a homes. El Centre també ha obert el mòdul de joves i el de dones, per donar resposta a les necessitats de la demarcació per als diferents col•lectius de persones que compleixen condemna de presó. Igualment, han entrat en funcionament el Departament Especial de Règim Tancat (DERT), el Departament d’Infermeria i els serveis comuns: fleca, cuina i edifici educatiu, formatiu i cultural.

Aquesta setmana també s’hi han incorporat 116 treballadors més. Una part prové de la presó de Tarragona, que necessitarà menys personal com a centre obert. La resta de treballadors s’incorporen al nou Centre en comissió de serveis des d’altres centres penitenciaris de Catalunya i les places que deixen vacants en els centres d’origen seran cobertes per personal de la borsa d’interins.

Pel que fa a la presó de Tarragona, ha començat a funcionar com a centre penitenciari de règim obert, ja que té les condicions necessàries per acollir un equipament d’aquestes característiques: integrat dins l’entorn urbà, amb connexió amb els transports públics i proper als recursos formatius i sanitaris.
Francisco Romero, director de la presó
Social
Et recomanem
Diada de Sant Jordi: fira i activitats
23 d'abril de 10h a 20h a l'avinguda Marquès de Tamarit
Programa de St. Jordi complet a: www.altafulla.cat
Aula universitària: prevenció del càncer a través de la dieta
30 d'abril a les 18h a l'esplai de la gent gran
Inscripcions: activitatsgentgran@altafulla.cat i 689 72 49 07
15a Cursa 1 de maig
1 de maig a partir de les 9:45h des de la Via Augusta
Organitza: Atletes d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla