Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
26 de juliol del 2021
El Concurs de Castells de Sorra d’Altafulla esdevé un èxit de participació
Totes les parcel·les que havia habilitat l’àrea de Turisme de l’Ajuntament han quedat ocupades en el marc d’una jornada lúdica i festiva
El Concurs de Castells de Sorra que cada estiu organitza l’àrea de Turisme de l’Ajuntament d’Altafulla ha esdevingut, de nou, tot un èxit. La jornada s’ha celebrat aquest passat dissabte 24 de juliol a la platja, just al davant del parc de Voramar, i ha acollit desenes de famílies, que han gaudit d’una de les propostes més tradicionals del calendari estival d’activitats de la vila.

La tècnica de Turisme d’Altafulla, Núria Barba, ha explicat que en aquesta edició s’han ocupat totes les parcel·les que l’organització havia habilitat per enguany. En total hi han participat fins a 18 grups, o el que és el mateix, una cinquantena de persones, tant d’Altafulla com d’altres municipis de la contornada. Els grups, formats per tres integrants com a màxim cadascun, han quedat distribuïts en categories, de manera que nou ho han fet en ‘Infantil’ (fins a 12 anys), vuit en ‘Juvenil’ (de 12 a 18 anys), i un en ‘Adult’ (de més de 18 anys).

Núria Barba ha manifestat als micròfons d’Altafulla Ràdio que l’activitat ja l’esperava molta gent, que feia dies que preguntava i s’interessava per les bases a la mateixa Oficina de Turisme, a la plaça dels Vents. “Les limitacions de la pandèmia”, ha dit, “ha fet que haguem d’adaptar el certamen, per exemple deixant més espai als participants”. Tot i així, Barba ha reconegut que “s’han assolit els nivells previs a la COVID-19”.

Per la seva banda, els grups participants en aquesta nova edició del Concurs de Castells de Sorra d’Altafulla han valorat la tasca de l’organització a l’hora d’organitzar una activitat tan tradicional com aquesta. Infants i joves han celebrat la jornada lúdica i festiva en declaracions a aquesta casa. I han explicat, també, la forma com han treballat les seves figures, des d’animals marins fins a autèntiques edificacions com el far de Torredembarra.

El Concurs de Castells de Sorra d’Altafulla d’aquest 2021 era de temàtica lliure, i ha servit un any més per mostrar les habilitats dels participants a l’hora d’aixecar figures d’animals, edificis, éssers fantàstics o el que la imaginació és capaç de fer. Els participants han tingut una hora i mitja per fer les seves construccions, i a banda de dos premis per cada categoria, tothom ha rebut un obsequi pel simple fet de prendre-hi part.
Núria Barba, tècnica de Turisme d'Altafulla
Recull de declaracions dels participants
Social
Et recomanem
Art al carrer: mercat d'art d'Altafulla
2 de juny de 10h a 15h a l'era del Senyor
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla
22è Aplec de sardanes 'Vila d'Altafulla'
9 de juny durant tot el dia al parc del Comunidor
Organitza: Associació Altafulla Sardanista
XXIV Nit de Bruixes d'Altafulla
28 i 29 de juny a la plaça de l'Església i voltants
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla