Notícies
Foto: Arxiu
11 de juny del 2021
El Consell de Seguretat Nuclear amonesta els operadors de la central nuclear d'Ascó per canviar la ubicació d'un centre d'emergència
S'hauria incomplert una de les condicions per poder explotar les centrals d'Ascó I i Ascó II
El Consell de Seguretat Nuclear ha amonestat els operadors de la central nuclear d'Ascó per canviar la ubicació d'un centre d'emergència, el punt de reunió del parc de bombers de la planta, sense sol·licitar la corresponent autorització.

L'organisme adverteix que s'ha incomplert una de les condicions que figura en les autoritzacions d'explotació de les centrals d'Ascó I i Ascó II. Per aquest motiu requereix a l'Associació Nuclear Ascó-Vandellòs un informe amb les mesures correctores per evitar "que es repeteixi un nou incompliment com el que s'ha detectat".

D'altra banda, el CSN ha autoritzat tres canvis en les especificacions tècniques de funcionament de Vandellòs II. Concretament es permet actualitzar la normativa corresponent a les proves de la unitat de filtratge de l'aire i el sistema de ventilació de la sala de control, i dels sistemes de filtratge d'emergència de l'edifici de combustible i de l'edifici auxiliar.
Dins de la mateixa temàtica, hem d'explicar que s'ha aturat el reactor de la unitat Ascó II, després de detectar-se un mal funcionament en un dels components de l'alternador.

Ara es treballa en aquest equip per identificar i corregir les causes de l'error que han obligat a parar la planta.

L'Associació Nuclear Ascó–Vandellòs ha notificat el problema a les dues de la matinada al Consell de Seguretat Nuclear . L'empresa afirma que els sistemes de seguretat de la central han funcionat "adequadament". La incidència no ha tingut impacte en la seguretat de les persones ni del medi ambient.
Social
Et recomanem
Art al carrer: mercat d'art d'Altafulla
2 de juny de 10h a 15h a l'era del Senyor
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla
22è Aplec de sardanes 'Vila d'Altafulla'
9 de juny durant tot el dia al parc del Comunidor
Organitza: Associació Altafulla Sardanista
XXIV Nit de Bruixes d'Altafulla
28 i 29 de juny a la plaça de l'Església i voltants
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla