Notícies
Foto: Associació Mediambiental La Sínia
29 de febrer del 2024
El corriol camanegre torna a la platja d'Altafulla per sisè any consecutiu
Aquest divendres a la tarda s’instal·larà l’abalisament de suport per a l’època de reproducció i nidificació de l’espècie protegida
El corriol camanegre ha tornat a la platja d’Altafulla aquest mes de febrer per sisè any consecutiu. Això és “un bon senyal”, asseguren des de l’Associació Mediambiental La Sínia, que és qui en aquesta zona vetlla per la preservació d’aquesta espècie protegida. I és que el retorn de l’au significa que l’espai està aconseguint un equilibri entre la presència humana i la convivència amb espècies autòctones.

Ara l’entitat ecologista insisteix en la necessitat de fer els treballs pertinents per tal que l’estada del corriol sigui tranquil·la, i de cara als propers mesos es pugui garantir l’aparellament, la posta i el naixement de pollets. És per això que aquest divendres a partir de les 17h els voluntaris de l’associació instal·laran l’abalisament de suport per a l’època de reproducció i nidificació. Així ho ha explicat la seva coordinadora de voluntariat, Andrea Córdoba, als micròfons d’Altafulla Ràdio.

L’Associació Mediambiental La Sínia fa una crida a la ciutadania a gaudir de la presència del corriol a la platja amb respecte, observant-lo, si es desitja, des de la distància i amb binocles. Paral·lelament, els interessats en formar part del grup de voluntaris per fer seguiment del corriol camanegre a Altafulla han d’escriure a l’adreça de correu electrònic voluntariat@riugaia.cat.

Després que el corriol camanegre arribés tot just la setmana passada, aquest divendres 1 de març a la Roca del Gaià, més enllà del voluntariat habitual de la Xarxa d'Observadors Ambientals de la conca del riu Gaià (XOAG) també prendrà part de l’activitat diversos alumnes d’Aprenentatge i Servei de l’Institut Pons d’Icart de Tarragona.
Andrea Córdoba, coordinadora de voluntariat de l'Associació Mediambiental La Sínia
Andrea Córdoba, coordinadora de voluntariat de l'Associació Mediambiental La Sínia
Social
Et recomanem
La vida de les elits vota Tàrraco
14 d'abril d'11h a 12:30h a la vil·la romana dels Munts
Venda d'entrades a: www.mnat.cat/entrades
Fira de Sant Jordi
23 d'abril de 10h a 20h a l'avinguda Marquès de Tamarit
Programa de St. Jordi complet a: www.altafulla.cat
15a Cursa 1 de maig
1 de maig a partir de les 9:45h des de la Via Augusta
Organitza: Atletes d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla