Notícies
09 de desembre del 2015
El departament de Costes aboca 10.000 m3 de sorra a la platja d’Altafulla
Una demanda de l’Ajuntament que ha estat aprovada pel govern català, i que preveu una duna d’acopi per actuar immediatament en cas de noves llevantades. Els treballs es van posar en marxa el dijous, i la previsió és que acabin avui
El departament de Costes de la Generalitat de Catalunya ha abocat 10.000 m3 de sorra a la platja d’Altafulla. Els treballs es van posar en marxa el passat dijous, i la previsió és que estiguin enllestits aquest dimecres.

Segons ha explicat la regidora d’Urbanisme, Marisa Méndez-Vigo, es tracta d’una demanda per part de l’Ajuntament que ha estat acceptada per Costes, que l’ha inclòs dins d’una partida del pressupost d’enguany.

Més enllà d’estendre la sorra per la façana marítima, l’actuació preveu deixar una duna d’acopi per poder actuar de manera immediata en cas de noves llevantades.

Aquesta reposició de sorra dóna continuïtat a l’actuació de dragatge que l’Ajuntament d’Altafulla i el Port de Torredembarra van dur a terme el passat mes d’octubre, amb el vistiplau del departament de Costes. L’actuació va consistir en traslladar via marítima 36.000 m3 de sorra des de la bocana del Port fins la platja, des del canal de la Rasa, a la plaça Consolat de Mar, fins al Club Marítim. El vaixell va treballar les 24 hores durant 8 dies.

El dragatge va permetre que a principis del mes de novembre, en un dels episodis de pluja i llevantada que s’acostuma a viure a la zona, generar de forma natural un talús de sorra que va evitar que el temporal de mar afectés, com en altres ocasions, el Passeig Marítim.
Marisa Méndez-Vigo, regidora d'Urbanisme
Marisa Méndez-Vigo, regidora d'Urbanisme
Social
Et recomanem
Diada de Sant Jordi: fira i activitats
23 d'abril de 10h a 20h a l'avinguda Marquès de Tamarit
Programa de St. Jordi complet a: www.altafulla.cat
Aula universitària: prevenció del càncer a través de la dieta
30 d'abril a les 18h a l'esplai de la gent gran
Inscripcions: activitatsgentgran@altafulla.cat i 689 72 49 07
15a Cursa 1 de maig
1 de maig a partir de les 9:45h des de la Via Augusta
Organitza: Atletes d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla