Notícies
Foto: Intersindical Serveis Públics
27 de març del 2024
El director de la presó de Mas d’Enric del Catllar serà rellevat després de posar el càrrec a disposició per la mort de la cuinera
Els funcionaris de les presons consideren que el relleu equival al sacrifici d’un peó i convoquen vaga el 26 d’abril i l’11 de maig
El director de la presó Mas d’Enric, al Catllar, Paco Romero, serà rellevat de la direcció de l’equipament després de posar a disposició el seu càrrec just després de la mort, fa dues setmanes, d’una cuinera del centre a mans d’un reclús.

Es tracta del primer canvi en la cúpula directiva de les presons catalanes després d’aquest crim, que va acabar d’encendre els ànims dels funcionaris dels centres penitenciaris.

Els sindicats i treballadors van bloquejar els accessos als centres alguns dies i van demanar la dimissió de la consellera de Justícia, Gemma Ubasart, i el secretari de Mesures Penals, Amand Calderó, però fins ara no s’havia rellevat cap alt càrrec.

VAGA DELS FUNCIONARIS DE LES PRESONS

Els sindicats dels treballadors de les presons han convocat vaga per al 26 d'abril i per a l'11 de maig coincidint amb l'inici de la campanya per a les eleccions al Parlament del 12 de maig i amb la jornada de reflexió.

CSIF, Intersindical, Acaip, UGT, IAC-CATAC i CCOO consideren que el relleu del director de la presó Mas d'Enric anunciat aquest dimecres equival al sacrifici d'un "peó" per "protegir figures més rellevants".

Igualment, lamenten que l'estratègia "evidencia que els objectius electorals sembles tenir prioritat per damunt de la voluntat del Govern de resoldre el conflicte". Per això reiteren que la consellera de Justícia, Gemma Ubasart, i el secretari de Mesures Penals, Amand Calderó, continuen sent interlocutors no vàlids.

Social
Et recomanem
La vida de les elits vota Tàrraco
14 d'abril d'11h a 12:30h a la vil·la romana dels Munts
Venda d'entrades a: www.mnat.cat/entrades
Fira de Sant Jordi
23 d'abril de 10h a 20h a l'avinguda Marquès de Tamarit
Programa de St. Jordi complet a: www.altafulla.cat
15a Cursa 1 de maig
1 de maig a partir de les 9:45h des de la Via Augusta
Organitza: Atletes d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla