Notícies
Miquel Porter i Moix
30 de gener del 2015
El director, guionista i productor Ventura Pons recull aquest diumenge el Premi Gaudí d’Honor-Miquel Porter
El guardó commemora la figura del veí Miquel Porter i Moix, qui va morir i va ser enterrat a Altafulla el novembre del 2004
L’Acadèmia del Cinema Catalana lliura aquest diumenge els VII Premis Gaudí. Uns guardons que van néixer l’any 2002 per iniciativa del Col·legi de Directors de Catalunya, i que en els darrers anys s’han fet un lloc dins del panorama cinematogràfic nacional. La voluntat és difondre i promocionar les millors pel·lícules, artistes i tècnics dins de l’àmbit català.

Els guardons inclouen el Premi Gaudí d’Honor – Miquel Porter, que distingeix la trajectòria d'un prestigiós professional que hagi contribuït amb la seva obra i el seu compromís a enaltir el cinema català.

El seu nom commemora la figura del veí d’Altafulla Miquel Porter i Moix; un home polifacètic, humanista, amant dels reptes més arriscats i personatge destacat de la història més recent del nostre país. Fill de llibreter, la música, la literatura i l’art van formar part de la seva infantesa. Va participar activament en projectes dedicats a la recuperació i conservació del patrimoni cinematogràfic, a la història del cinema català, espanyol i universal, la creació del primer cineclub català amb continuïtat Cercle Lumière amb Alexandre Cirici, així com a la didàctica i a la catalogació fílmica. Porter també va ser docent a la Universitat de Barcelona a més de crític cinematogràfic i diputat al Parlament de Catalunya.
Va morir el 18 de novembre del 2004 amb 74 anys a causa d’una aturada cardíaca, i l’endemà va ser enterrat al Cementiri Municipal d’Altafulla.

Enguany el Premi Gaudí d’Honor – Miquel Porter recau en el director, guionista i productor Ventura Pons. L'Acadèmia vol reconèixer amb aquest guardó una vida dedicada al cinema des de tots els àmbits, i les 25 pel·lícules del seu currículum, que el consoliden com el director més prolífic del cinema català.

Les pel·lícules candidates als Premis Gaudí poden optar a un total de 22 categories: Millor Pel·lícula, Millor Pel·lícula en llengua no catalana, Millor Director, Millor Guió, Millor Protagonista Femenina, Millor Protagonista Masculí, Millor Direcció De Producció, Millor Pel·lícula Documental, Millor Curtmetratge, Millor Pel·lícula per a Televisió, Millor Pel•lícula d'Animació, Millor Direcció Artística, Millor Actriu Secundària, Millor Actor Secundari, Millor Muntatge, Millor Música Original, Millor Fotografia, Millor Vestuari, Millor So, Millors Efectes Especials / Digitals, Millor Maquillatge i Perruqueria, i Millor Pel·lícula Europea.
Social
Et recomanem
Festa del Grafisme
Dissabte i diumenge, 7 i 8 d'octubre a diferents espais
Tallers, exposicions, performances, música,... Programa a banda
Altafujazz: Victor de Diego on Trane the music of John Coltrane
Dissabte 7 d'octubre, 20.30h, La Violeta
La vida de les elits vora Tarraco, visita guiada Vil·la Munts
Diumenge 8 d'octubre d'11h a 12.30h
Preu: 5€ Entrades a: www.mnat.cat/entrades
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla