Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
30 de novembre del 2023
El Festival Internacional de Curtmetratges d'Animació d'Altafulla Ànima Jove creix en dies, seccions i activitats
El taller CreÀnimaLab s'inicia aquest dissabte amb 15 infants que aprendran a crear un curt d'animació que es projectarà al gener al Festival
El Festival Internacional de Curtmetratges d'animació d'Altafulla fa una passa més en la seva evolució en el que serà la seva segona edició. El certamen Ànima Jove creix en dies, es desenvoluparà durant divendres 26 i dissabte 27 de gener, i en diferents aspectes. Un d'aquests és la concepció competitiva del Festival, que anirà més enllà d'una mostra. L'altra és, precisament la creació d'una secció no competitiva per poder mostrar aquells curtmetratges que no participen a concurs, però que són molt reconeguts a nivell mundial, amb premis com un Oscar, la Palma d’Or de Cannes o nominacions diverses de prestigi. És la nova secció panorama.

I, per altra banda, es creix també amb un taller laboratori que neix del taller CreÀnima, que vol fomentar el coneixement del sector entre els més petits, tot experimentant amb les tècniques d'animació. D'aquest creixement en diversos àmbits n'ha parlat aquest dijous en l'acte de presentació oficial de l'Ànima Jove, el seu director, Joan Rubinat.

Per la seva banda, la productora de l'Ànima Jove, Belinda Bonan, ha destacat l'aposta del festival per difondre el sector de la creació audiovisual animada que, afirma, no és només per a infants, com se sol pensar, sinó que compta amb propostes d'allò més interessants per a tots els públics i també per a públic adult.

El Festival està organitzat per la productora altafullenca Most Wanted Studio, dirigida per Rubinat i Bonan i compta amb la col·laboració de l'Ajuntament d'Altafulla, des d'on tant la regidora de Cultura, Gemma Maymó com la coalcaldessa, Alba Muntadas, mostren la seva satisfacció per la continuïtat del certamen.

El festival Ànima Jove tindrà lloc a finals de gener si bé aquest mateix dissabte, dia 2, i els dos següents (9 i 16) tindrà lloc una prèvia en forma d'aquest nou taller CreÀnima Lab que compta amb una quinzena d'inscrits entre 8 i 15 anys que aprendran les diferents etapes de la creació d'un curtmetratge d'animació i podran enllestir una obra que serà projectada en el marc del festival.
Joan Rubinat, director del Festival Ànima Jove
Belinda Bonan, productora del Festival Ànima Jove
Gemma Maymó, regidora de Cultura i Alba Muntadas, coalcaldessa d'Altafulla
Social
Et recomanem
Festival Altacústic
19 i 20 de juliol a la plaça de l'Església i la plaça del Pou
Programa complet a: www.altacustic.cat
Concurs de Castells de Sorra
20 de juliol a les 11h davant del Parc de Voramar
Bases del concurs i inscripcions a: www.altafulla.cat
MNACTEC Bus
26, 27 i 28 de juliol al carrer Atzavares
+ info i reserves a: mnactec.cat/ca/exposicio-detall/mnactec-bus
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla